Antić: Energetski sektor finansijski konsolidovan 1Foto: Twitter

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom MMF, koju je predvodio šef delegacije Džejms Ruf, da je energetski sektor finansijski konsolidovan i da takav trend treba da bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća.

Članovi delegacije MMF, predstavnici EBRD i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore za finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana, a na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojma će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije.

Antić je konstatovao je da je situacija u energetskom sektoru neuporedivo bolja, u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Posebno bih istakao da je energetski sektor finansijski konsolidovan i da takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je Antić i dodao da prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit.

Sastanku sa delegacijom MMF prisustvovali su državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, v.d. generalnog direktora JP EPS Milorad Grčić, generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari