Antić: Za RTB Bor već zainteresovane četiri kompanije 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je za Azotaru u Pančevu, koja je poslednjih nekoliko meseci nastavila da generiše gubitke, stečaj jedino moguće rešenje i da Vlada pokušava da nađe najbolje rešenje za radnike.

„Razgovaramo sa radnicima i pokušavamo da nađemo najbolja rešenja. Stečaj kao takav mora da ide, dobar socijalni program za zaposlene, brz i efikasan stečajni postupak i da ponudimo Azotaru iz stečaja na prodaju“, rekao je Antić za RTS.

Antić je rekao i da je obaveza budućeg strateškog partnera za RTB Bor da, u periodu dok se kontroliše privatizacioni ciklus, sačuva postojeći broj radnih mesta, kao i da su se za oglas za izbor strateškog partnera za RTB prvog dana javile četiri kompanije za otkup dokumentacije.

„Verujemo da će biti sačuvan ovaj broj radnih mesta plus da će biti dodatnog zapošljavanja radnika. Obaveze za istorijska dugovanja su takođe na strateškom partneru. Mi pitamo na tenderu strateškog partnera koliko procenta vlasništva traži za 350 miliona dolara“, kazao je Antić. Prema njegovim rečima, u protekle dve godine razgovaralo se sa 11 svetskih rudarskih kompanija koje su analizirale stanje u RTB-u Bor.

„Očekujemo ponude do 20. avgusta i da nakon što izaberemo najpovoljnijeg ponuđača, do kraja godine zaključimo ugovor kada uplate 100 miliona dolara što je uslov“, napomenuo je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari