APR: Primljeno 162 hiljade elektronskih izveštaja 1

Ove godine prijem elektronskih izveštaja protekao je bez problema i zadovoljni smo odzivom obveznika jer je Agencija za privredne registre (APR) primila 8.000 izveštaja za statističke potrebe države više u odnosu na prošlu godinu, izjavila je Ružica Stamenković, Registrator u Registru finansijskih izveštaja.

APR je završila prijem izveštaja za statističke potrebe države, pa je do ponoći 28. februara primila 162.000 elektronskih izveštaja, od čega je 20 odsto statističkih izveštaja, 68 odsto statističkih izveštaja s kojima su istovremeno podneti i redovni godišnji finansijski izveštaji za 2017. godinu, kao i 12 odsto izjava o neaktivnosti.

Danas se nastavlja rad u informacionom sistemu koji omogućuje sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, čiji rok ističe 30. juna.

Obveznici mogu i dalje da dostavljaju izjave o neaktivnosti za 2017. godinu, uz plaćanje naknade uvećane za neblagovremeno dostavljanje, kao i da zamenjuju već objavljene finansijske izveštaje i dokumentaciju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je mogućnost elektronskog plaćanja naknade za registraciju izveštaja ove godine iskoristilo šest odsto korisnika, dok je u poslednja tri dana, preko posebnog informacionog sistema, primljeno 77.800 izveštaja, iako je sistem bio na raspolaganju korisnika već od 22. januara i radio je bez ikakvih prekida.

Sve informacije u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem finansijskih izveštaja za 2017. godinu objavljene su na internet stranici Agencije www.apr.gov.rs, u okviru Registra finansijskih izveštaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari