Arsić: BDP Srbije će u drugom tromesečju zabeležiti pad od osam do 10 odsto

Ostavite komentar


  1. Možda hoće, ali Arsić nikad ništa nije pogodio. Možda mu se posreći kao ćoravoj kokoški zrno. No, da sačekamo. Inače, to je najkritičnije tromesečje i ništa ne govori o ukupnoj prognozi pada BDP-a.

  2. Pad BDP-a ce mozda biti i nesto veci, zbog „muvanja“ sa podacima u drugoj polovini 2019. godini. Tada su naglo porasle usluge gradjevinarstva I to po stopi koja nije zabelezena od udarnickih radnih akcija. Poseban biser u ovom rastu je Turski tok, koji je rastu BDP-a doneo gotovo neverovatnih 700 miliona evra, kako je saopstio direktor RZS. To je jedini zvanicni podatak o ovom projektu za koji se ne zna ukupna vrednost, procena isplativosti, ko je njegov vlasnik i ko se i koliko zaduzio za njega. Ovo „muvanje“ je bilo korisno za rast BDP-a u 2019, ali je stvorilo visoku osnovicu za BDP u 2020. godinu. Cudi me da gospodin Arsic nije proanalizirao ovaj fenomen rasta gradjevinskih usluga iz 2019., moglo bi svasta da se pronadje!

  3. Šta znači formulacija da je rast javnog duga umeren jer se veliki deo deficita finansirao depozitima države???????

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.