Arsić: Srbija postigla solidan privredni rast, ali je povećan trgovinski deficit

Ostavite komentar


  1. Poštovani prof. Milojko Arsić, pošteno bi bilo da ne zamajavate javnost o ekonomskim prosperitetima zemlje, verujem da nemate potrebe za to. Prikazivanje procentualnog porasta BDP kao u vrhu Evrope je samo zamajavanje i ništa ne pokazuje dobro za ovu zemlju, osim hvalospeva i bajkolaži. Vi kao profesor nemate prava da pogrešno informišete ljude. Sa prosečnom platom u oktobru u Srbiji od 422 i penzijom od 211 era, samo su Makedonija i Albanija ispod Srbije, iza Poljske (593.758 milijarde $ ili 15.406 $/stanovniku), ima najveći porast BDP sa 4,8%, a Luksemburg 3,4%. S druge strane iznos BDP je u Srbiji 6.534 €/stanovniku (porastao za 300 €/stanovniku), a u Luksemburgu 110.000 evra po stanovniku (porastao za 3.740 €/stanovniku), pa ko je bolji? Prema tome, prikaz BDP u procentima je samo zavaravanje široke narodne mase, kao ovčice i uljagivanje vodećoj politici, kao poštenog profesora nemate razloga da idete naruku zamagljenoj eliti da ono što ne valja vidi kao napredak, zastupajte realnost.

  2. Zaposlenost se povecala za 3,3% a nezaposlenost se smanjila za CELIH 13,2%. Strucnjak kaze razlika se iselila. Ta razlika je skoro 10% radno sposobnog stanovnistva. Znaci da se strucnjak verovatno vara. Pre ce biti da je drzava opet nasla neki „revolucionarni“ metod brojanja nezaposlenih.

  3. Pa kiliki je taj,veći,,privredni,,rast,, pokazao kada je,,srbija debelo zavukla rukeu dževe,da bi se,,spasiteljeva,,nacija osećala,pobednički,,pofesore,, Dali se i u jednoj zemlj ijermovoNIJE DRŽAVA ,,Razvija,,motanjem žica i kablova I Pakovanjem nudli, stranim,,investitorima,,pa i,,pelenama,S Htz Obavezujućom,,opremom,, za,,uposlene,,siromahe dovedene da,,glasaju,, za ŽIVOT DOSTOJEN ČOVEKA A NE PODANIKA, K,O U RIMSKOM DOBU,, LETIFUNDISTA I ROBOVSKOG MESA,NA PIJACAMA, DOK NAMAnajstručnije Dijaspore ČINI NAJPRODUKTIVNIJI STALEŽ AL U NEKOJ NE TAKO,,UREĐENOJ ZEMLJI BEZ ,,ZLATNOG,, OVAKVOG DOBA,, I ,,UVEZENIH,,POVOLJNIH KREDITAK,JER NEĆE I NEMORAJU DA BUDU,,MROSOMUDI,,,OVAKVOJ,,IZABRANOJ,,VLADAJUĆOJ SEKTI. iZBrojaste Li koliko je,,odbora,poslanika savetai ,,savetnika,,uopselno,da,,pomognu,oovako,odabranim,,ministrima,,ili je potrebno još neko,ubeđivanje posle svih pred novogodišnjih,,iznenađenja na ulicama,poputonog sa stefanovićem ili,,pogorelcem ,,AI SMRTNO STADAJOJ DECI U AUTOBUSU JER,LEDY MEGABLEJA,,NEMA PARA ,,ZA ,RAMPE,AL,,,MOŽE,.I NEKO NOVO,,OSVETLJENJA ZA,OPŠTU,RADOST,,.PA PRST NA ČELO,I UNAPRED RAZMISLITE ČIME SE,,PONOSITE,, .Može li i ono,,poslato,pismo,,zahvalnice, lidera,,SNS,.i,,srećom,,izumitelja Otimačine penzija,i,,predsednika,,SVIH,GRAĐANA,, uprkos,Ustavu,da se unovči,k,o vaučer za sledeće,,uspehe,, JER ON BEŠE,,NAJBOJI,,STUDENT ,,PRAVA,,PO MENTORU MU,DR ŠEŠELJU. Kako sa ovakvim,,znanjem,, može iko da polaže i,,položi,, i kolokvijum na ekonomskom faksu. Ili i vI VOZITE,,KOLA, BEZ ,MENJAČA,,OSIM U RIKVERC,Čaaaak,do,svetlih,,90,tih za,,celih,,par maraka,,.zarada,. a da se Opet,,snađu,,neki tamo idioti,,iz iste ,,biblioteke,,koji se baš,odlično,snalaze, u prilikama koje sami,,spontano uramljuju,, k,o Mantru.

    1. Ajd’ naučite da pisete, gospodine. I srpsku gramatiku i srpsku ortografiju. Ovo je sramota.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.