ASNS: Moguć prekid rada u Krušiku 1Foto: Đorđe Đoković

Pregovori sindikata i rukovodstva fabrike Krušik su propali i, kako je meni preneto, u narednom periodu u ovoj fabrici namenske proizvodnje može se očekivati obustava rada, izjavila je danas predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, prenosi TV N1.

Negde oko 1.400 radnika u vojnom delu fabrike ima platu od oko 50.000 dinara, dok je prosečna zarada 65.000 dinara. To je za namensku industriju izuzetno loše, pogotovo ako uzmemo u obzir da je ovo vreme kada sve što se u namenskoj proizvede može i da se proda, rekla je Savić.

Ona je dodala da ima i velikih problema u povezivanju radnog staža zaposlenih, kao i u načina obračuna zarada, i da to nije samo slučaj u Krušiku.

Na pitanje novinara da li ima razgovora s predstavnicima Ministarstva odbrane, jer se neka pitanja tiču namenske proizvodnje uopšte, Savić je rekla da je vrlo teška komunikacija sa Ministarstvom odbrane.

Tražili smo sastanak sa Ministarstvom odbrane, ali nismo dobili odgovor. To je prvi put da ASNS traži sastanak, a da ne dobije odgovor bar, o prihvatanju, odbijanju ili pomeranju termina sastanka, navela je ona.

Ta komunikacija je jako teška, tim pre, što nije samo problem u Krušiku, mi imamo problem i u fabrici Zastava- oružje u Kragujevcu, gde od decembra nema direktora i fabrika ne fukcioniše, rekla je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari