Asocijacija proizvođača malina Srbije: Cena malina počela da raste, kilogram 215 dinara

Ostavite komentar


  1. Nije tačno. U Bačkom Dobrom Polju batin otkupljivač krenuo sa 200 din a juče oborio na 180 din.

    1. Koliko ja znam , Radovic je iz Arilja a ne iz Backog Dobrog Polja .

  2. napravih pre poskupljnjenja savrsen dzem od malina roda Vilamet .A tek kakvo je slatko ispalo od borovnica sa Stare Planine . Evo recepata.
    3 kg malina 1 kg secera . oprati maline poseceriti ih ostaviti preko noci , sutradan ujutru staviti serpu koja je samo dzem na ringlu u kuvati maline ne na jakoj temperaturi ali da lagano vri i da usput mozete radite i neke druge stvari d ane morate visisti nad sporetom . Kada se masa ugusti sipati u tegle koje su sterilisane u rerni na 100 stepeni zajedno sa poklopcima, zatvoriti ih pa na pasterizaciju od pola sata .
    Slatko :Borvnice 2 kg oprati , ocediti i poseceriti sa 1,5 kg secera , ostaviti preko noci da odstoje 24 sata , protresti serpu da svaka borvnica oko sebe ima secera , sutradan bice da borovnice nisu pustile sok ali to nema veze ,staviti na ringlu serpu kuvati prvo na jako blagoj vatri da one puste sok poklopite veliku serpu koja sluzi za pravljenje slatka a onda na srednjoj vatri ih kuvati ne mesati, skloniti poklopac sa serpe , samo protresti serpu da mozete francuskom kasikom vaditi po malo pene koja se napravi a onda pred kraj kada se sok ugustio skloniti sa ringle , prekriti serpu sa vlaznom cistom ocedjenom krpom, OVO STO SLEDI JE VEOMA VAZNO , ostaviti oko pola sata da borovnice puste jos soka iz sebe , pa onda vratiti na ringlu jos malo kuvati , skloniti sa ringle staviti slatko u sterilisane tegle zatvoriti ih sterilisanim metalnim poklopcima pa na pasterizaciju. Paterizacija se radi za one koji ne znaju tako sto se sve tegle stave na dascice drvene koje su postavljneje u serpu nalit serpu sa teglama vrucom vododm do dva prsta postavljena vododravno od poklpca na dole i pstiti da vod apolako , lagano vri oko pola sata , kada prodje pola sata u tome ostaviti sve dok se tegle potpuno ne ohlade , Nakon toga izvaditi tegle, lepo ih obrisati i zapasati sta je u njima kao i datum a mozete staviti i Cicka da mi sve po spisku ako nije uspelo .
    Slatko od sumskih borovnica je verovatno jos bolje al i ovo je odlicno.

  3. Kakav licemer ! Prethodnih godina kad nisu bili zadovoljni otkupnom cenom za malinu bunili su se i protestovali blokirajući puteve i time davali sebi za pravo da onemogućavaju prava i slobode svih ostalih građana. Danas, kad su zadovoljni otkupnom cenom, ovi licemeri pozivaju sve druge da se suzdrže borbe za svoja prava dok oni ne poberu i prodaju svoju malinu i uopšte ih ne interesuju problemi drugih obespravljenih građana. Nemaju oni empatije prema pretučenom autističnom detetu u Novom Sadu od strane kriminalca zaštićenog policijskom značkom i uniformom. Sad im je jedino bitno da u miru obave berbu i naplate se. Sledeći put kad vam padne na pamet da blokirate bilo koju saobraćajnicu ili dignete ruku na policiju i građane zbog vaših uskih i sebičnih interesa, biću u prvom redu nasuprot vas

  4. A visnje 18 dinara otkupna cena, a cena proizvodnje 35 dinara, toliko o podizanju srpskog sela.

  5. Daj boze da bude kupina evro, mada nema od toga nista. Zamajava narod dok malinu ne zavese a onda kupina ne moze ni 50 din. Bruka i sramota. Barem jednu god podrzite mrtvog seljaka. Bolja je i zdravija kupina od maline 10 puta a jeftinija 5 puta. Apsurd nevidjen

Ostavite komentar


Ekonomija

Martinović i Čadež o osnivanju Poljoprivredne komore Srbije 8

Martinović i Čadež o osnivanju Poljoprivredne komore Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom o mogućnostima za uspostavljanje Poljoprivredne komore Srbije koja bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila da na jednom mestu iskažu ideje, dobiju neophodne informacije i uputstva, kao i da razmene iskustva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.