Povećanje minimalca samo ako se popravi poslovanje

Nebojša Atanacković, počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije smatra da rast minimalne zarade treba da bude uslovljen

Ostavite komentar


  1. Batice onaj ko ne moze da plati radnika sramotnih 35.000 din.mesecno neka sam radi ili katanac.

  2. U Maksiju prodavac 350 evra.U Delezeu/vlasnik maksija/ u Belgiji prodavac 1600 evra.Stop eksploataciji.

  3. Ako gazda nema za minimalac , onda ne treba ni da bude gazda . Neka pocne kod drugog da radi za taj minimalac . Ionako ima manjak radnika , a višak gazda !

  4. Zna gospodin veoma dobro da je masa tih na minimalcu samo tako prijavljeno kako bi poslodavac plaćao minimalne poreze i doprinose na tog radnika, a da pored toga primi i nešto na ruke. To nisu izuzeci već pravilo, pogotovu u firmama koji dobrim delom rade sa kešom… autoperionice, benzinske pumpe, auto servisi… o tehničkim pregledima, gde se milioni slivaju i odlivaju u kešu i preko „bočnih faktura“, za famozne provizije na polise osiguranja, neću ni da pričam. Ali opet dođe sve na svoje, kad im uleti finansijska kontrola pa „popiju“ taj famozni parafiskalni namet, tj. mito inspektoru. Nažalost, država i društvo nemaju ništa od toga.

  5. @Duško … i tih 350 i tih 1600 su minimalci… A kvalitet života je tu negde i za jednog i za drugog. Zato se minimalac zove minimalac. Np. vrtić za dete u Belgiji je oko 800 evra mesečno… dva deteta, ceo minimalac! Što i nije strašno kada se pogledaju cene u np. Cirihu, gde vrtić košta i do 3.500 evra mesečno.

  6. Povećajte minimalac odmah na 40 hiljada.Teško je živeti i sa 32 hiljade.

  7. Neka gospoda iz vlade probaju malo da rade kod privatnika ili u fabrici da vide kako je narodu a ne da se u foteljama baškare na funkcijama da kojih su došli preko politike od narodnih para, pa da još rade protiv naroda. Sramota.

  8. U proteklih godinu dana je toliko sve poskupljalo da je neophodno da minimalma cena rada bude 42000. Zakonom treba regulisati prekovremene sate rada zaposlenih, da moraju biti debelo placeni. Da poslodavci zaposle nove radnike, a ne da izrabljuju postojece. A rad vikendom da se racuna kao dan na drzani praznik.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.