ATP Vojvodina je prošle nedelje podnela Privrednom sudu u Novom Sadu predlog za izvršenje pravnosnažne sudske presude, radi naplate 1,3 milijardi dinara od Grada Novog Sada.

Međutim, istog dana kada je sudu dostavljen predlog za izvršenje, vršilac funkcije Apelacionog javnog tužioca u Novom Sadu zatražio je na uvid spise sudskog izvršnog predmeta, ističe se u saopštenju koje je Danasu prosledio direktor preduzeća u reorganizaciji Bojan Škrbić.

Privredni sud u Novom Sadu, kako navodi, je celokupne spise predmeta uputio u Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu pre nego što je doneo Rešenje o izvršenju ili bilo kakvu drugu odluku. „Čini se da je ovakvim postupanjem upravo proizvedena posledica odlaganja nečega što ne bi trebalo i ne bi smelo da se odlaže“, napominje Škrbić. Prema njegovim rečima, nisu jasni razlozi, zbog kojih Privredni sud u Novom Sadu nije odlučio o podnetom Predlogu za izvršenje, iako je u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju bio dužan da odluči u roku od pet radnih dana od podnošenja predloga, dakle, zaključno sa 14. martom ove godine.

Kako Danas saznaje, Privredni sud je uprkos proceduri, koja u ovakvom slučaju propisuje da se Apelacionom sudu dostave kopije dokumenata, poslao original predmeta tako da u ovom trenutku do odluke tužioca postupak i nije moguć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari