Autonomija: Vojvođanske šume nestaju pod sekirom profita

Ostavite komentar


  1. Seča je neplanska, i burazerska. Krađa šume je planska u NP FG. Ali to nisu jedini problemi.
    U nedelju sam za 10 pređenih kilometara sreo 10ak motoraša, i kasnije ekipu od 10ak džipova koji divljaju kroz NP. Motornim vozilima je ulaz u NP zabranjen, ali njih je sve više, i sve su bahatiji. Predstavljaju opasnost kako za šetače, tako i za sve biljke i životinje NP. Buku koju stvaraju je zaglušujuća. O izduvnim gasovima da ne govorimo. Preoru staze, užasno su bahati, i spremni na sve. Nema nikog ko želi da ih zaustavi. Imali smo slučaj ubistva dva čoveka prošle nedeljeu u Sremu zbog tartufa. Ja vam kažem da je pitanje trenutka kad će neko da strada na FG. Ako NP nije sposoban da kontroliše šta se događa na teritoriji parka, pustiti policiju, pa nek ona hapsi. Dogorelo je.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.