Bajatović odgovorio Fiskalnom savetu: „Jedno je biti profesor i voditi eksel tabelu, a drugo je voditi preduzeće“

Ostavite komentar


  1. Jedno je biti profesor a drugo je biti duduk koji je se partijskim putem dočepao mesta direktora bogate državne firme, i onda umislio da je veliki privrednik, a ne direktor najobičnije monopolističke firme, koja je po svojoj definiciji uspešna.

  2. Ali drugo je druze biti partijski čovek i uhljeb kao što si to ti koji samo po toj liniji došao na to mesto i sad se smatraß bogom danim da vedriš i oblačis apartdžiku jedan.

  3. Direktora javnog preduzeća Srbije, formalno i faktički, decenijama plaća strana državna kompanija 30.000 eura na mesečnom nivou. O čemu dalje misliti i pričati?

  4. Očigledno smo mi Srbi tupavi i ne razumemo kako treba da se vidi jedno preduzeće. Normalno je da sebi kao direktoru odrapiš platu kolko god može nula da stane na onaj platni listić, zaposliš svu svoju užu i širu familiju i njima odrapiš plate malo manje nego tebi. Onda iz svog sela sve koje znaš i ne znaš zaposliš i njima po 1 nulu manje za platu . Kad shvatiš da si se malo zaigrao ,ti digneš prvi kredit ,pa drugi i tako u nedogled. Samo mi nije jasno kako su bre glupi ovi naši privrednici veliki kad prave profit i pare. Treba od Bajata da uče. Za 20 godina rada podmiri narednih 20 kolena da ne rade ništa o državnom trošku ,a narod nateran da ti to sve lepo plati.

  5. Jedno je voditi svoje preduzeće a sasvim drugo je voditi državno preduzeće kao član političke stranke

  6. Bajatoviću bolesno je da ti zavarivač sa višedecenijskim iskustvom prima 65.000 dinara.Sve to u energetskom gigantu,javnom preduzeću monopolisti.

  7. A nabavna cena gasa TAJNA toliko o transparentnosti….pa promena obračuna gasa i kroz to provuceno poskupljenje od 10posto itd.itd…….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.