U Supermarket concept radnji u Višnjićevoj ulici u Beogradu danas od 12 sati kompanija Bambi obeležiće Wellness day. Time će na neki način jedna od najuspešnijih kompanija u domenu konditoriske industrije poslednjih nekoliko decenija proslaviti i dan kompanije, 15. oktobar.


„Na događaju će biti predstavljena Wellness day aplikacija i novine iz Wellness portfolia, a druženju će prisustvovati i predstavnici kompanije Bambi, promoter Wellnessa Vlada Vuksanović, Maja Japundža Nikolić i doktorka Verica Todorović koja će predstaviti funkcionalne benefite Wellness keksa“, poručuju iz ove kompanije. Bambi je pre nekoliko dana predstavio još jedan u nizu Wellness proizvoda – žitarice sa pomorandžom prelivene crnom čokoladom, bez trans masti, konzervansa i veštačkih boja, posne i pogodne za ishranu vegetarijanaca.

Bambi je počeo da radi kao fabrika dečjeg keksa pre tačno 46 godina. Imao je tada svega 37 zaposlenih i godišnju proizvodnju od 167 tona. Godinu dana kasnije počinje se sa proizvodnjom Plazme, koja ubrzo postaje najveći brend u bivšoj Jugoslaviji. Bambi je i danas jedan od lidera u regionu, a poslovni prihod kompanije, kako je nedavno za Danas rekao direktor Miroslav Miletić, porastao je 12,9 odsto. Najveći deo prodaje Bambi, prema njegovim rečima, i dalje ostvaruje na domaćem tržištu, dok je izvoz porastao za petinu i čini 20 odsto ukupne prodaje. Poslovni dobitak Bambija takođe je porastao, i to za 18,1 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari