Banke nemaju pravo da naplaćuju troškove obrade kredita

Vrhovni kasacioni sud doneo odluku koja bi trebalo da ujednači raznoliku sudsku praksu

Ostavite komentar


  1. Nominalna i efektivna kamatna stopa je lopovska bankarska izmišljotina. Banke treba da ostvaruju profit na razlici izmedju aktivne i pasivne kamate, kao i privreda izmedju prihoda i rashoda. Nikom iz privrede ne pada na pamet da potencijalnom kupcu, na njegov zahtev, da ponudu za svoje proizvode i da nakon cene proizvoda upiše i troškove obrade zahteva. Trajno bi izgubio kupca i bio ismejan. Klijent vraća banci iznos kredita i kamatu na kredit, a ostale „troškove“ koje banka nameće plaća unapred. To nigde u normalnom svetu nema.

  2. Krivi su i klijenti.Vrlo dobro znaju šta su banke. S KiM god pričam tvrdi da nikad više ne bi ušao u banku samo da se sad izvuče. A banke znaju da mi je ulazio i otac i da će ući i dete. Tu lezi odgovor. Kratko nam je pamćenje.

  3. Nije problem ta naknada 1-2%, problem su zelenaške kamate, koje su jednake iznosu kredita.Ispadne da samo radimo za banke, nema ekonomskih oznosa za efektivnu kamatu od 25-30%, a niti ima pravnog osnova.Radi se o zelenaškim poslovima, jer se koristi loše ekonomsko stanje, druge ugovorne strane radi sticanja nesrazmerne koristi.

  4. Da nema banaka Srbi bi i dalje bili na nivou od 100 eur mesečno plate..ne bi bilo para za privredu, stanogradnje, novih a i polovnih automobila, itd..vozile bi se Lade, Zastave, Opel kadeti i Golfovi jedinice i krpile kao 90tih ili kao na Kubi(oko 32 milijarde eur plasman banaka)..kad je hitno uzimale bi se pare od zelenaša po kamatama od 3-5% mesečno a televizori, veš mašine i ostala kućna oprema bi bila misaona imenica..ovo ne pišem zbog ovih koji zbog svaoje greške žele da unište ceo finansijski sistem i sve gradjane koji nisu potpisali Ugovore u chf da ućare pa kad im je stigo račun onda daj da srušimo državu. 95% ljudi korisit bankarski sistem u zemlji kao i u celom svetu, 5% je nepoštenih i lovaca u mutnom. To su statističke činjenice.

  5. Nesrecna transzijica ne bi bila toliko nesrecna, da banke nisu potpuno opeljesile državu, privedu, a takođe i stanovništvo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.