Rešenje za preskupe provizije banaka: Kakav je značaj mere NBS koja ostaje na snazi i posle 1. septembra?

Ostavite komentar


  1. Što su veći nameti koje nam banke „nude“, za nas ima više posla. Sve treba da uradimo samo on line, bez da idemo u banku. Sve više banaka nema šalter salu, promet novcem, već samo savetnike i to neke telefonom. Šta mi dobijamo time? Lažne beneficije i velike troškove. Preko 100 e je godišnja globa koju nam banka uzima i to u najboljem slučaju. Mesečno održavanje, plaćanje računa, ko još ima karticu i plaća na rate tek je nadrlajo. Nema kamate, ali je održavanje rata 50 dinara mesečno. Zar to sve nije hajdučila i lopovluk?

  2. Narodna banka od kako je došla Jorgovanka ide na ruku divljem ponašanju banaka. I ucenjuvsčkij politici.
    Potrebno je povesti organizovanu politiku napuštanja banaka i podizanja para na ruke. Firme bi morale da zaposle bar još 1-2 čoveka-blagajnika, banke bi bile mirne da podižu naknade u nedogled. Šta bi izgubio „korisnik usluga“. Ništa. Kamate i ovako nema na štednju! ali na zajam i te kako ima.
    Plaćali bi opet kešem, i ono pouzećem, ne bi bilo strašnih kamata na dozvoljeni i nedozvoljeno minus.
    Ako se setimo prelazak na kartice je bio gotovo ucena te sadašnje vlasti koja prodade sve domaće banke.
    Isto bi uradio i Vučić. Poskupljuju struju (pero-laka Đedović) bez srama i osećaja da ugrožavaju stotine hiljade ljudi i guraju ih u blato. Uveli su izvršitelje, Bolonju, morate….radi sebe, ne nas.
    Pamet u glavu. Banke počinju da komanduju našim životima uz pomoć 600.000 i više Jorgovanka. O Kimu, Bajdenu i Vučiću ne BiH ovaj put. Šta imaju zajedničko.

  3. A zašto niko ne pominje provizije koje plaćaju trgovci i ugostitelji za pos
    terminale.Provizije su od 1,90 do 2,40%.Što je ogromna provizija.
    Baš me interesuje koliko je u EU zemljama ta provizija?

  4. U Mobi banci ako primas platu, ne placas ni odrzavanje racuna, ni transakcije ni sms poruke. Samo neka vas deru druge banke.

  5. U Posti provizija nije 30 vec minimalno 60 dinara,u kratkom vremenu sa 30 dinara poskupelo duplo!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.