Može li (i treba li) Srbija da uvede ekstraprofit bankama: Da li su banke povećale marže i da li ima osnova za sumnju na kartelsko ponašanje?

Ostavite komentar


  1. Dobar deo tog novog profita će da vrate kroz reket, … zato im se i dozvoljava da divljaju sa cenama ‘usluga’, … neka tako probaju u svojim matičnim državama !!!

  2. dno dno dna, naime sve banke racunaju i imaju dobiti, tyo neko pricanje da banka uzima novac sa strane pa ga plasira na trzite ne ,,pije vodu,, banke imaju svoj dobar kapital u sebi i isti okrecu, tako da ovo je samo ,, bogacenje, hrvatska je sve to lepo resila, ssvarcarac , uspeno a i ovo, uvela je porez na dobiti banaka i nema posledice po gradjane da su banke podigle tu neku naknadu , da bi neutralisale ovaj porez , nema nema, tako je to u uredjenoj drzavi, tako, a ovde izgleda da svako radi kako hoce, // ovde je nbs .. uvela ,,opterecenje 5%, na dozvoljeni minus, //dno dno dna, lako je toj osobi i njenom okruzenju kada imaju debele plate i oni neznaju sta je to dozvoljeni minus, neznaju, ali mi gradjani itekako to osetimo, ,, tu uslugu banke ,, ali sada sa tim opterecenjem vrlo tesko se moze doci do nekog proizvoda banke jel to opterecuje kreditnu sposobnost, // divan guverner soskic, je taj nametnuti namet,, koji je bio pre njegovog postavljenja , ukinuo, i mogli smo malo da prozivimo, ali kad je dosla ova,, koja je svu decu obezbedila ,, ,cerka joj se vozikala od n sada do beograda, svaki dan, i ako nije bila u radnom odnosu u banci , .. ali ali, ovoj je ,,drzva otplatila stan,, to nigde nema u svetu, da vi uzmete stan na kradit a drzava //preduzece drzavno vam ga otplati,, eto i ona nam je nakacila tih 5%.. sve u svemu .. dno tuga….

  3. ma bas.ekonomisti samo o profitu banaka misle.spanije je 2022 opalila velike igrace dvogodisnjim porezom na extra profit (banke i energetski sektor)uz zabranu da porez prevale na potrosace.i gle cuda, koja drzava u eu ima najnizu inflaciju?

  4. Banke treba bojkotirati povuci novac sa štednje i sve plaćati kesom koliko je moguće Banke nas pljačkaju.

  5. Ja koristim elektronsko bankarstvo ali kad moram u ekspozituru prethodno popijem bensedin. Smanjili su broj ekspozitura za najmanje 30% a i dalje u funkciji stari bankomati gde ne mozes da podizes ili ulazes na racun stranu valutu. Apsolutno je nivo usluga ispod svakog kriterijuma ali sto smo trazili to smo i dobili sa privatizacijom bankarskog sektora.

  6. Da treba da se uvede porez na ekstraprofit.
    Privredni rast u Srbiji je 2,5%, a rast prihoda banaka enorman.
    Pa vidite ko ostvaruje ekstra profit.

  7. 2018. Godine bančina kamata preko belibora za keš bila je 3%, a fanas 6,76%.

    Sve jasno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.