Banke u 2018. upisale profit od 600 miliona evra

Objavljeni završni računi za prošlu godinu u finansijskom sektoru

Ostavite komentar


  1. Српска економија се заснива на штампању државних еуро обвезница које емитује НБС са приносом од 6 % и које откупљују банке у Србији и на тај начин банке постају највећи „инвеститори“у Србији јер такве инвестиције улазе у повећање укупног БДП који за последњих 10 година није повећан захваљујући кумулативној стопи раста БДП за 10 година од 15 % већ директним штампањем одржавних обвезница без покрића чију добит од 6% банке пласирају кроз комерцијалне камате грађанима и привреди од 12-15 %,.Практично истоветан систем који примењује и ФЕД и ЕЦБ само што њихове централне банке пласирају обвезнице са приносом камате од 0,5 % до 1 % .
    На тај начин се привидно смањује Јавни дуг државе у односу на раст укупан БДП али се повећава унуташњи дуг државе,кроз камату.
    Резултат јесте да ће држава у првој ресецији изазване депресијом новца бити принуђена да прода Јавна предузећа ЕПС и Телеком ради сервисирања дугова а грађани Србије ће остати у дуговима и у држави која неће имати ништа у свом власништву осим комуналне полиције и комуналних предузећа.Постоји економско финансијски план да се спречи распродаја државе али очигледно политичка елита жели да Српски народ остане и без А.П.КиМ и без економског суверенитета у Републици Србији.Чињеница таквог политичко економског плана је управо профит 30 банака у Србији,до НБС има у исто време приход од 30.000.000.еура.Чињеница која је страшна.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.