„Izražavanje BDP-a u milijardama evra je mazanje očiju“: Stručnjaci o najavi Siniše Malog da će BDP Srbije dostići 100 milijardi evra 2027.

Ostavite komentar


  1. Nas je oo 6 milion BDP 70 milijardi , Iyraelaca 8 milion i 600 milijardi BDP..

  2. Ovi celo vreme o toj famoznoj 2027 god. U prevodu, vladat cemo do 2027, a mozda I 2037 ili cak 2047 god. Daj, Srbijo probudi se vise!!!

  3. Nažalost ..mnoge mudrosyi su poyrošene..kao I ona
    „Dok se pametan stidi…lopov se ponosi!!!

  4. I ja znam tako – držim veštački evro na 117, a sve drugo u dinarima poskupljuje, a time i porezi i svi drugi prihodi države. Posle kupujete devize budzašto jer ste Vi to tako odredili. Nego, aj nek bude evro na realnih 250 dinara pa se javi..

  5. Profesionalac.
    Njegovo je da priča.
    Može da priča šta god hoce.
    Ko mu šta može?
    A šta ce biti…

  6. Oni ozbiljno računaju i sve što Kinezi doslovce iskopaju, pretope i iznesu iz zemlje kao deo našeg BDPa ? …

  7. Ma ja samo maštam da ću nekada pokriti sve kućne troškove i da ću napuniti bar te 2027 godine pun rezervoar na kolima da mi se dugo vremena ne upali žuta lampa,da zimi kao čovek povećam u kući temperaturu na bar 21 stepen da se zimi ne mrznem,jer je gas jako skup.I da neću morati kada to obavim da zajmim pare po komšiluku.Ako to uspem posle ću da se ženim sa nekom ženom koja nije u kreditu.

  8. @Petar, naravno da računaju. Mislim ne samo oni, prosto je takva metodologija. Zato podatke o GNP koji podrazumeva samo domaće rezidente kriju kao zmija noge, a on je uporediv sa Albanijom.

  9. Ako znamo da je ovaj portal u službi strane službe i da širi pesimizam onda je ovaj tekst još i ok. MMF je potvrdio da je u prvim mesecima ove godine rast BDP bio 4,6 % i da se nadaju da bi se to moglo održati do kraja godine. Srbija je već par godina najbolje mesto za investicije i ukupne strane investicije zadnjih godina su veće nego svih drugih država u okruženju zajedni. Pritom možemo očekivati Fijatov program iz Zastave a u narednom periodu i jednu veču i značajniju investiciju iz Kine. Sa druge strane ,Nemslka je prople fodine bila u recesiji a sa početka ove godine beleži rast od 0,2% . Cela evro zona ima niži privredni rast BDP pa se i razlike mogu smanjiti u korist Srbije. Exspo bi Srbiju mogao da pogura i nije nemoguć cilj od 100 milijardi mada bi realno bilo dobro sve preko 92 milijarde

  10. Naravno da se ide na neobrazovanost nacije.Bdp je potpuno nebitan kao celina vec se samo gleda bdp po glavi stanovnika.Trenutno je on za malo pa duplo manji od hrvatskog a 1/3 slovenackog neke razvijenije zemlje bolje da nepominjemo.Nazalost stvar je do naroda koji ne zna sta je sta,a u sistini mi smo ne razvijena zemlja na dnu Evrope po merilu bdp

  11. Može i više!
    Revalviraju kurs na 60 dinara za €, i eto ti bdp-a koliko hoćeš.
    Znamo da je realni kurs € danas duplo veći,oko 240 dinara.To znači da nam je BDP duplo niži od laganja naprednjaka.Obzirom na stručnost,dobro i imamo ovakav dinar.
    Jorgovanka i Mali, za ponos u večernjoj školi finansija.

  12. Srbijo, kakve su ti lopine i prevaranti na čelu, dobro da si i živa. Ali najvažnije je hipnotisati narod bajkama i za režim nema zime.

  13. Merenje standarda i života građana preko rasta BDP a nema veze sa mozgom! To važi u uređenim sistemima gde stvaraoci BDP a uredno plaćaju sve ostale dažbine državi!
    Evo kako ćete čas posla povećati BDP, samo snimite vrednost parametara evra prema dinaru eto vama odmah veći BDP ali ko od toga ima koristi samo strane firme koje iznose evre iz Srbije!
    Koju korist mi imamo što će Kimezi iznositi iz Srbije hiljade tona zlata? Pa imaćemo 3% rudnu rentu, trošite našu struju i valjda će plaćati kakav porez, ako ih država nije oslobodila od toga???
    E sad vidite da rentu plate i 6 % kolika je naša dobit a koliki je gubitak na ceni zlata!
    Ovo su sve bili loši đaci a sada vode našu propalu zemlju! Nadaju se da će litijumom nadoknadi sve što smo izgubili do sada!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.