Biznismen Milan Beko potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije da će biti novi generalni direktor Železnica Srbija, da mu je tu funkciju ponudio premijer Aleksandar Vučić na sastanku kluba Privrednik i da se sa njim tim povodom čuo još jednom, kada su mediji objavili tu vest.

Upitan za to što je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla da na Vladu nije stigao predlog o njegovom imenovanju, Beko je rekao da je spreman da na zvaničan predlog države čeka koliko je potrebno, jer, kako je dodao „premijerska se ne poriče“.

Beko je demantovao da je tražio da kao direktor ima direktnu vezu sa Vučićem, „jer se resorni ministar ne može preskakati“, a na pitanje o potezima koje će povući u Železnicama, odgovorio je da mu je „plan da od neuspešnog preduzeća napravi uspešno, a ostalo su sve detalji“. O tim detaljima ipak nije ništa rekao, jer, kako se ispostavilo, konkretne planove za sada i nema.

Slično tome, Beko nije odgovorio ni na pitanje o tome šta će smatrati svojim uspehom u Železnicama, mada je konstatovao da je to „dobro pitanje“.

Vlasnik Luke Beograd će na čelu Železnica ostati godinu dana, tokom kojih će raditi besplatno, a posle toga je rekao da će napraviti presek stanja. On je precizirao da u Železnice ulazi zato što želi da ekonomiju Srbije pomeri iz mesta, a ne zato zato što je ucenjen ili zato što mu je Vučić prijatelj.

Štaviše, Beko je najveći deo konferencije proveo objašnjavajući kako mu Vučić nije prijatelj i nabrajajući sve poteze koje je premijer preduzeo na njegovu štetu, naročito potencirajući kako je to uradio Vučić, a ne bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari