Beleks 15: Najviše se trgovalo akcijama NIS-a protekle nedelje 1Foto: Shutterstock/WDgraph

Indeks najlikvidnijih akcija, Beleks15, porastao je protekle nedelje pola procenta, na 1.148,6 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet na tržištu je, kako je navedeno, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosio 3,02 milijarde dinara ili 25,8 miliona evra.

Najviše se trgovalo akcijom Naftne industrije Srbije (NIS) čija je cena blago oslabila, na 821 dinar, uz promet od 11,4 miliona dinara.

Konsolidovana neto dobit NIS-a u prvih šest meseci pala je 61 odsto, na 5,3 milijarde dinara.

„Ta kompanija će za sedam dana objaviti kvartalne finansijske izveštaje, a ostaje da se vidi koliki je potencijal da se u drugoj polovini godine popravi loš učinak iz prvih šest meseci“, naveo je Momentum.

Cena akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ blago je oscilirala oko nivoa od 2.000 dinara, uz realizaciju od 7,6 miliona dinara.

Istorijski maksimum te akcije je 2.100 dinara, a prvi put je dosignut u proleće 2023. godine.

Raste tražnja akcija Dunav osiguranja, cena je porasla 1,3 odsto, na 1.341 dinar, uz promet od 7,4 miliona dinara. Tokom protekla tri meseca cena akcije te kompanije neprekidno raste, ukupno za oko 22 odsto.

Cena akcije gornjomilanovačkog Metalca porasla je 4,2 odsto, na 2.000 dinara, uz promet od 4,1 milion dinara.

„Gubitnike“ je predvodio Impol Seval, čija je cena akcije oslabila 4,7 odsto, na 7.720 dinara, što je odložena reakcija tržišta na iznenađujući gubitak kompanije u prvih šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari