Srpsko tržište bogatije je za asortiman domaćih proizvoda od organskog mleka koji je na jučerašnjoj konferenciji predstavila kompanija Imlek. Kako je naglašeno, zahvaljujući okruženju u kojem zemlja nije tretirana veštačkim đubrivom, herbicidima i pesticidima duže od četiri godine, organsko mleko dobijeno sa domaće farme nalazi se na samom vrhu lestvice po kvalitetu sastojaka i njihovoj hranljivosti.

 Ono je osnovni sastojak novih Imlekovih proizvoda, koji se pod zajedničkim imenom „Belo organik“ od juče već nalaze na rafovima prodavnica širom Srbije. Osim „belo“ organskog mleka, u ponudi su „belo“ jogurt, dugotrajno „belo“ organsko mleko, „belo“ kisela pavlaka i „belo“ sir.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dejan Krnjaić čestitao je Imleku i Velvet farmi na ovom uspehu i nakon četiri godine dugog perioda pripreme, na plasmanu kvalitetnog proizvoda na tržište Srbije, izrazivši nadu da će se ta robna marka naći i na tržištima regiona i Evrope.

Prema rečima generalnog direktora Imleka Slobodana Petrovića, ta kompanija na dnevnom nivou prati stanje na tržištu i osluškuje potrebe potrošača.

– Ovom linijom zadovoljićemo potrebe svih onih koji su sa nestrpljenjem iščekivali pojavljivanje proizvoda od organskog mleka. Asortiman „belo organik“ predstavlja jedinu liniju od organskog mleka kako na srpskom tržištu, tako i čitavom regionu, a to je ujedno i svojevrsna potvrda tradicije kvaliteta koju kompanija pruža već 40 godina – naglasio je Petrović.

Pre svečanog predstavljanja novog asortimana organskih mlečnih proizvoda predstavnici medija su bili u prilici da obiđu organsku farmu Velvet farm u Čurugu i uvere se u kvalitet zemljišta i organski uzgajane hrane. Farma, inače, poseduje sertifikate koji su u skladu sa zakonima Srbije i standardima koje propisuje Evropska unija, a Imlek snabdeva sa 16.500 litara organskog mleka dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari