Mada smo se malo dvoumili da li bi Miroslav Mišković to mogao da shvati kao provokaciju, koleginica se ipak odlučila: „Zašto niste bili u trendu i napravili u hotelu jedan potpredsednički apartman?“.

Mišković se glasno nasmejao: „No comment!“. Miškovićev jučerašnji pokušaj da se, povodom otvaranja hotela iz lanca Crowne Plaza, spontano druži sa novinarima nije uspeo, novinari su uvek na zadatku. Pa su spremno odmah prihvatili čak i njegovu ideju da razgovaraju o ribolovu, da im priča kako se love sabljarke. Kad ste poslednji put pecali, gde pecate, idete li sami? E tu je već razgovor prestao da bude spontan i Miškovićevi PR-ovi su intervenisali. Iako je rekao da je dobio savet da se druži sa ljudima, a ne da misle da je on … nije rekao kakav.

U 14-mesečno potpuno renoviranje beogradskog hotela Kontinental i njegovu transformaciju u Crowne Plaza, Delta holding je uložio 40 miliona evra, hotel se zvanično otvara 30. decembra, a već je u njemu za sledeću godinu zakazano 14 eminentnih svadbi, rekao je direktor hotela Živorad Vasić. Delta Holding i InterContinental Hotels Group, kome pripadaju i brendovi InterContinental, Indigo, Holiday Inn, potpisali su 20-godišnji ugovor o menadžmentu kojim je predviđeno da u beogradskom hotelu moraju biti u potpunosti primenjeni svi standardi poznatog hotelskog lanca.

Pri predstavljaju svog najnovijeg poslovnog uspeha, Miroslav Mišković juče nije u prvi plan isturio glamurozne žene, nego sve sam svoj poslovni svet uključujući i glavnog kuvara hotela Jovicu Neškovića. Živorad Vasić, koji je u Beogradu pet godina, kaže da je 17 godina, odnosno gotovo pola svog života, proveo u Americi i da je tamo naučio da direktor hotela ne treba da ima kancelariju nego da je uvek na licu mesta. I da će tako biti u beogradskom hotelu iz lanca Crowne Plaza koji je, u skladu sa standardima tog lanca i očekivanom poslovnom klijentelom, strogo minimalističke arhitekture, sve je svedeno gotovo do preteranosti. Hotel na 33.000 kvadrata ima 416 soba i neobično je veliki za lanac kome pripada. Najsličniji je istoimenom hotelu u Amsterdamu, rekao je Vasić. Njegovim otvaranjem stvoreno je 250 novih radnih mesta. Soba će u ovom hotelu koštati između 130 i 160 evra – doručak, priključak na internet, PDV uračunati. Pri rekonstrukciji hotela sačuvan je i vraćen na zid veliki mozaik, vlasništvo grada Beograda, ali slike i tapiserije iz vlasništva Geneksa vraćene su toj firmi. Pogled sa osmog sprata hotela , gde se nalazi predsednički apartman, pruža se na Beograd , a bliže na detaljno i s ukusom uređeni prostor bivšeg parkinga.

Pored svih ovih informacija, od kojih se živi, novinari nisu mogli da odole, a da ne pitaju Miškovića plaši li se pretnji svog bivšeg poslovnog partnera Slobodana Radulovića. Njegov PR Branislava Milunov odmah je podsetila da je konferencija za štampu posvećena hotelu, na šta se koleginica iz B92 odmah dočekala na noge: „Dobro, kako vam se sviđa hotel?“ Odgovor joj je obećan – na koktelu.

Delta holding je u posed bivšeg hotela Kontinental došla 2008. godine. Ugovorom o kupovini potpisanim sa Agencijom za privatizaciju Republike Srbije preuzeo je obavezu da hotel rekonstruiše i pribavi mu pet zvezdica. InterContinental Hotels Group u 100 država ima 4.600 hotela od čega 390 posluju pod imenom Crowne Plaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari