Beograd u najužem izboru za domaćinstvo prestižnog Svetskog kongresa 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Savez ekonomista Srbije (SES) ušao je u najuži izbor za domaćina XXI Svetskog kongresa Međunarodne ekonomske asocijacije (IEA), koji se održava u junu 2026. godine, saopšteno je danas.

 

Tim povodom, u Beogradu je, u dvodnevnoj poseti, boravio član Upravnog odbora IEA profesor Omar Licandro.

Tokom prvog dana posete upriličena je svečana večera sa predstavnicima poslovne zajednice u SPK „Privrednik“. Drugog dana organizovan je sastanak sa Miroslavom Miškovićem, predsednikom Delta Holdinga, kao i obilazak Sava Centra, a u nastavku dana sastanci sa ministrom finansija Sinišom Malim i guvernerom NBS Jorgovankom Tabaković.

U prostorijama SESa održan je sastanak za uvaženim predstavnicima akademske zajednice.

„Organizacija prestižnog Svetskog kongresa IEA u Beogradu je jedinstvena prilika za Savez ekonomista Srbije i sve učesnike da se povežu sa globalnom ekonomskom zajednicom, da podstaknu sadržajan dijalog, razmene inovativne ideje i stvore nova partnerstva koja će oblikovati budućnost ekonomije i dati doprinos globalnom prosperitetu i napretku. Obezbedili smo podršku svih relevantnih institucija, privrede, akademske zajednice, medija, kao i pokroviteljstvo Vlade Republike Srbije. Ovaj događaj ima poseban značaj za naš region, pa nas posebno raduje entuzijastična podrška strukovnih udruženja i komora iz susednih zemalja, koje željno iščekuju priliku da daju svoj doprinos“, istakao je predsednik SES-a Aleksandar Vlahović.

Savez ekonomista Srbije je krajem maja ove godine predao zvaničnu kandidaturu za domaćina, a na osnovu izveštaja profesora Omara Licandra Izvršni odbor IEA će, početkom septembra, doneti konačnu odluku o izboru domaćina kongresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari