Beograđanima teže do stana nego skoro svima u Evropi

Glavni grad Srbije među najskupljim gradovima Evrope za svoje stanovnike

Ostavite komentar


  1. Clanak a narocito podnaslov su blago obmanjujuci i nisu dovoljno precizni. Ovde se radi ne o ceni kvadrata nego pristupacnosti placanja te cene od strane lokalnog stanovnista (prosecna plata). Tako da Damask nije najskuplji grad na svetu niti je Beograd 4. u evropi. Ali problem naravno postoji.

  2. Na stranu sto je Beograd, odavno ipak precenjen grad narocito sa gradskkim vlastima koji ga laganica pretvaraju u ljutu kalakurnicu. Bio je svetski grad sezdesetih i sedamdesetih, dok nije pocelo maligno divljanje u Kaludjerici. Medjutim drugi fenomen je na delu. U vreme sveopste oskudice, potraznja stanova, po svim ekonomskim parametrima treba da opada. Postavlja se pitanje ko, odakle, iz kojih struktura , koji to cunami bogatasa stvara gotovo nerealnu potraznju da bi stanovi bili skupi do visine cetvrtog mesta u Evropi? O mnogim pitanjima koja stoje iza prenaduvanih cena, jos nema adekvatnih analiza strucnjaka.

    1. Pa upravo to je u članku i napisano….cenu drže kupci koji plaćaju GOTOVINSKI…basnoslovne sume za kvadrat.Dok god bude tako nema nagoveštaja da će pasti cene

    2. Stručnjaci jos nisu kupili diplome , te se bez istih ne usudjuju da izadju sa ˝stručnom ˝analizom pred i ovako obmanutu javnost…

  3. Probajte nesto juznije,ima dosta praznih kuća i pustog zemljišta.Sta ste navalili na taj masni i zadimljeni Beograd.

    1. Možda jer je tu koncentrisan sav kapital zemlje. Pa tako je tj „najlakše“ naći posao i imati iole neku platu. Što u drugim mestima nije moguće…

    2. Verovatno ste se i Vi iz rodnog grada preselili na jug. Ili ipak zivite tamo gde ste rodjeni?

  4. Hvala Bogu da ste nešto napisali o malverzacijama sa pumpanjem cene kvadrata i sa pranjem para kroz gradnju. Samo nastavite.

  5. Cene su skocile ali uglavnom na atraktivnom lokacijama. Sva naselja preko starog pancevackog mosta, su manje vise ostala sa istom cenom, bas kao i delovi Palilule.

  6. Za 130 000 eura mozes kupiti radnicku polovnu kutiju na Novom Beogradu, u kojoj ces s mukom odgajati decu, renovirati, uzivati u mirisu haustora starih 70 godina……Celi zivot raditi za banku, da otplatis kredit za tu kutiju…… ili, otici 20-30km od Beograda, vreve, guzve, migranata, kriminalaca i 1001 stetne stvari koju nosi velegrad, i napraviti savrsenu kucu, sa bazenom sa duplo manje novca, kucnim ljubimcem, sirokim uredjenim dvoristem itd itd. Svakom svoje 🙂

  7. Pranje para ide po celoj Srbiji – Nisu, Novom Sadu Kragujevcu gde sam vidjao mlade vlasnike zgrada sa dzipovima sa beogradskim registracijama. Otuda i naduvane cene nekretnina.
    Inace da je pameti trebali bi poreskom politikom i svim drugim nacinima stimulisati stanovanje na selu i manjim gradovima. Nazalost pameti ni na vidiku a kamoli na vlasti.

  8. DA je promet stanova 2020 učestvovao sa rekordnih 4,22 milijarde evra u BDP
    i podigao „kreditni rejting“ Srbije

  9. Banana drzava – kriminalci o svemu odlucuju. Praonica love . Izlaz za postene –na Horgosu!!!

  10. 80% zgrade se proda jos u temelju. To znaci da su u pitanju keš kupci. Ono sto preostane, investitor pokusava da zavali kreditnim kupcima.

  11. Znam IT strucnjake koji zaradjuju po 2500 eura, i koji 10 godina rade svoj posao, i jos uvek nisu odlucili da kupe stan u Beogradu, jer je preskupo i nelogicno. U medjuvremenu su se ozenili, i koliko vidim…… odnece te svoje ustedjene pare u neki deo Minhena, i tamo kupiti jeftiniji stan nego u Beogradu. Zele bolje uslove za svoju decu, bolje skole, i prespektivu. A to je elita ove zemlje….. dok niko ne ispituje poslovanje dzipova od po 100 000eura, tetovirane ljude koji ih voze….. Rapidno degradiramo i ono malo postenja i intelektualnog sloja koji imamo. Srbija, evropska Panama, raj za bagru, unistiteljska za casnog coveka….. Posten rad je obesmisljen.

  12. A naročito zaista Beograđanima… Cenu drže kupci dođoši koji keširaju stanove

Ostavite komentar


Ekonomija

Damir Perčić, subotički paor kog je BIA privela na informativni razgovor: "Zbog suše sam u minusu 15.000 evra, a optužuju me da sam hrvatski špijun" 8

Damir Perčić, subotički paor kog je BIA privela na informativni razgovor: „Zbog suše sam u minusu 15.000 evra, a optužuju me da sam hrvatski špijun“

Poljoprivrednik iz Subotice Damir Perčić, koji se poljoprivredom bavi 37 godina, demantovao je danas da je "hrvatski špijun" koji podstiče proteste, kako su ga optužili provladini mediji, rekavši da u njima učestvuje, jer je suša uništila najveći deo prinosa, a država nije ispunila ni prošlogodišnja obećanja o subvencijama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.