Ministarstvo finansija i privrede izdvojiće 100 miliona dinara za bespovratne kredite malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku opreme, a Regionalna razvojna agencija Srem tim povodom danas u 11 časova u Beloj zgradi u Staroj Pazovi organizuje promociju javnog poziva za dodelu tih sredstava svima koji su zainteresovani.


Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava je deo Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme, a u Ministarstvu finansija kažu da će sufinansirati nabavku novih mašina, ali i polovnih, ne starijih od pet godina, kao i nabavku novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koja će biti iskorišćena za to da se mašine koje ne rade stave u pogon.

Program sprovodi Ministarstvo finansija u saradnji sa bankama Sosijete ženeral, Rajfajzen i Prokredit, u čijim filijalama svi zainteresovani mogu da podnesu prijave, zajedno sa ostalom dokumentacijom i zahtevom za kredit.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa iznose 100 miliona dinara, a pravo na sufinansiranje iznosi do 25 odsto od vrednosti investicije. Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara. Učešće privrednih subjekata iznosi pet odsto od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita izabranih poslovnih banaka. Javni poziv je, kako napominju u Ministarstvu, otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari