Od danas do 28. septembra Kragujevac će biti centar okupljanja industrije namestaja Srbije i Balkana. Grupacija Biesse jedan od globalnih lidera u proizvodnji masina za obradu drveta, stakla i kamena, i ove godine na kragujevačkom gradskom Sajmistu organizuje prezentaciju svojih proizvoda, usluga i inovacija pod nazivom „Open haus Kragujevac – 30 godina Biesse u Srbiji“.

Željko Studen, komercijalni direktor Biesse za Istočnu Evropu, naglasio je da ova grupa nastavlja da bude prisutna na području Srbije, ali i da prosiruje svoje poslovne operacije u regionu. „Mogućnost da na jednom mestu predstavimo nase tehnologije, inovacije i proizvode kroz ovakav vid prezentacije za nasu kompaniju je od izuzetnog značaja“. Ujedno, Studen je podestio da je grupa Biesse prisutna u Srbiji već 30 godina, a da je firma Top Tech d.o.o, ovlasćeni distributer masina i opreme Biesse za Srbiju, proglasena za najboljeg svetskog dilera u 2007. godini. „Ta činjenica jasno pokazuje da je srpska industrija namestaja u snažnoj ekspanziji. Masine nase kompanije koristi preko 100 proizvođača namestaja iz čitave Srbije, a obezbedili smo da se proizvođačima namestaja na tržistu Srbije pruži sva moguća podrska, počev od razvoja tehnologije, preko projektovanja, do inženjeringa i konsaltinga. Grupa Biesse, koja je u prvih sest meseci ostvarila obrt od gotovo 238 miliona evra, doživljava ovo tržiste kao jedno od ključnih u jugoistočnoj Evropi i spremna je da mu se u potpunosti posveti“, naglasio je Studen.

Ovaj inovativni kućni sajam, na kojem je drugu godinu zaredom kompletna infrastruktura u funkciji jednog klijenta, otvoriće Branislav Stojaković, predsednik preduzeća Eurosalon. Sponzor sajamske manifestacije je kompanija Intesa Lizing.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari