Bivši radnici paraćinske staklare stupili u štrajk glađu

Ostavite komentar


  1. Agonija sa strajkovima gladju traje 29 godina!! Zar bas narod nije shvatio da oni protiv kojih strajkuju I zele da Pomremo of gladi ! Da li smo mi mazohisticki narod ? Koji uziva da muci sebe ? Ako je tako : Ja Onda Nizam deo tog Naroda ,Ali nekad Nena driving izlaza SEM strajka gladju !!!! RECIMO AKO TE Rezim uhapsi I u zatvoru pokusa da u grand ubaci lekove za Nizak krvni pritisak ::: posledica je visok pritisak of cega se umire ….Onda si prinudjen.

  2. Novembar 2009. Policija uhapsila bivše i sadašnje čelnike fabrike iz Paraćina zbog zloupotrebe položaja. Uhapšeni su Aleksandar Đukić (49) iz Beograda, bivši generalni direktor preduzeća, Mirjana Đorđević (50), iz Paraćina, finansijski direktor firme, i Jasmina Manić (43), iz Paraćina, bivši zamenik komercijalnog direktora.
    Postoji osnovana sumnja da su u periodu od 2007. do 2009. godine zloupotrebili svoj službeni položaj dajući naloge i vršeći plaćanja za navodne konsalting usluge, prema većem broju inostranih dobavljača sa Kipra i dobavljača iz Republike Srbije. Te usluge, međutim, kako je utvrđeno, nikada nisu izvršene.
    Utvrđeno je da je dvema kiparskim firmama – „Overton trejding limitid“ i „Grover konsultanting LTD“, čije je sedište u glavnom gradu ove države, Nikoziji, uplaćeno ukupno 975.125 evra, na ime fiktivnih konsalting usluga.Postoje određene indicije da je reč o „of šor kompanijama“ i da se iza njih kriju ljudi iz Srbije, odnosno Paraćina. Šata su tada radili socijalistički radnici, samostalni sindikat i lokalni političari, regionalni političari, republički političari I nadležni organi. Da li su štrajkovali glađu.

    1. Tačno je sve ovo sto ste naveli.Ja sam svedocio na Visem sudu u Jagodini u ovom slucaju.Ni do dan danas nije resen osim za Jasminu koja je oslobodjena krivice. Tu se radilo o sumi od oko 96 miliona dinara ili tadasnjih oko 1.15 miliona evra. Danas je problematicna suma 47 miliona evra a niko to krivicno ne sankcionise nego se kao posledica tog lopovluka otpustaju radnici nezakonito. Nije istina to da nismo reagovali na taj lopovluk. Na ovaj lopovluk ne reaguju drzavni organi i kao tada drzavni mediji, naprotiv uzeli su u zastitu ove danasnje lopove neobjavljivanjem nikakave istinite informacije (ovi danasnji lopovi su povezani sa SNS-om i SPS-om)

Ostavite komentar


Ekonomija

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje 10

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje

Srbiji ne prete nestašice struje, a Elektroprivreda (EPS) ima dovoljno svoje proizvodnje električne energije i u sadejstvu sa uvozom podmiruje sve potrebe tržišta, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije za poslove upravljanja elektroenergetskim portfeljom David Žarković. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.