Bivši vlasnik ponovo odlučuje o sudbini Budimke

Uprkos obećanjima, Vlada ništa nije učinila da raščisti imovinske odnose u Budimci
Fabrika za preradu voća iz Požege od februara u stečaju, plan reorganizacije pravi firma s kojom je raskinuta privatizacija

Ostavite komentar


  1. Pre svega, ukoliko dvevni list Danas nastavi da objavljuje ovakve neistinite textove, bez obzira da li se to radi iz neznanja ili je u pitanju placeni oglas/text koji je smesten u rubriku ekonomoje, onda je problem da i Danas odlazi na oiste ravni gde je PRavda, Informer, Kurir itd.
    Ovaj tendencionzni text, koji je pun neistina koje je lako proveriti, je porucen od strane lobista koji su verovatno i ranije pokusali da preuzmu Budimku za sitne pare (iako ona sada ne posluje, pa se u stvari kupuje potencijal, a ne firma kao razradjen posao, jer od stare sleve nema zivota), ili licno Gdin Rade Tanaskovic svesno umanjuje vaznost svih drugih, kako bi se bi dao na znacaju, iako svi znaju da je firmu vodio upravo sa novcem koji je ranije ubacen direktno iz firme Pankomerc, a on je kao predstavnik drzave upravljao tudjim i koristio tudje, pa je sada iznenadjen sto to ne moze tako neograniceno dugo, iako je 4 godine na funkciji proveo i nista nije uradio.
    Po pitanju kineskon potencijalnog investitora, za koga kaze da "Niko nista ne zna o njemu" jasno je da Tanskovic ili nece da proveri ili mu ne odgovara da iznese cinjenicu da je u pitanju GIGANT koji je doveden kao ozbiljan potencijalno partner, koji je veci od cele prehrambene industrije Srbije i koji je vec 3 puta dolazio u Srbiju, poslednji put u vreme posete kineskog predsednika Srbiji, alio njemu ne odgovara sto su drugi uradili konkretne dobre stvari, pa mu je jasno da za njim nece vise biti potrebe u Budimci, tako da onda svoj interes stavlja ispred interesa svih radnika, drzave, opstine, drustva…
    Za sto niko nece da otvori jednu javnu debatu o svemu ovome, pa da se onda cuju sve strane?
    Odakle pravo nekome ko trosi dravne pare da uskracuje informacije ostalim gradjanima, tj. da manipulise informacijama i iznosi polusitine koje samo zbunjuju one koj nisu dublje upoznati sa problematikom? Iz svojih interesa i interesa onih koji preko njega pokusavaju da oteraju svakog potencijalno velikog investitora, kako bi oni na kraju za sitne pare pikusali da preuzmu " nesto sto niko nece i nista ne vredi"!

  2. Iza Pankomerca stoje bivši vlasnici Metals banke. Ne znam da li su još u zatvoru… Pametnome dosta….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.