Bolja komunikacija donosi veći uspeh firmi 1

Kompanija Aktavis u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera organizovala je u Kraun plaza hotelu predavanje o koučingu u menadžmentu.

– Danas vlada velika neizvesnost, lokalno i globalno, kada su u pitanju radna mesta. S druge strane, narastaju potrebe da zaposleni ima više znanja i veština da bi dobio posao i opstao u kompaniji. Pravo je pitanje da li zaposlene treba gurnuti u vatru, pustiti ih da sami plivaju, i čekati da se vidi ko će isplivati, verovatno uz hipertenziju ili početni dijabetes, a ko neće preživeti u korporaciji. Nasuprot tome, imamo neverovatan pomak u kulturi, znanju i veštinama menadžmenta u poslednjih 10 godina, i Srbija već postaje svet – kaže za Danas Pavle Marjanović, generalni direktor kompanije Aktavis za Srbiju.

On objašnjava da koučing kao pristup podrazumeva da menadžer treba da posmatra, postavlja pitanja, da sa zaposlenim definiše jasne ciljeve, da vidi u kom pravcu kompanija ali i on žele da idu.

– Zajedno smo složili vrednosti, zajedno definisali pravila igre, bićemo manje frustrirani, nećemo „ubijati“ dobre ideje, kazaćemo i kada se ne slažemo sa nečim. Treba razmisliti o potencijalu svakog čoveka, videti da li je u „tesnim cipelama“, šta ga tišti, gajiti klimu otvorenosti i tenzije padaju. Manje stresa, više fleksibilnosti – kaže Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari