Borović: Srbija je dužna više od 60 milijardi evra

Ostavite komentar


  1. Kad smo bili duzni 17 milijardi Vucic je govorio da smo pred bankrotom. Znaci li da smo danas bankrotirali pa zato prodajemo svoju dedovinu, rudnike, vodu, cist vazduh, zemljiste, ljude….? kada ce se narodu reci istina?

  2. Narod su ovce koje ovan predvodi pravo u ambis, samo što to ovce ne vide, jer im je ovan pomutio mozak. E, pa kad slete u ambis i vide da on ne pada sa njima, onda će, mozda da shvate.

  3. Sve je tacno, samo sto dugovi prema kini su cudni…ja mislim da ce neke dugove kina nam otpisati jer zeli ovu nasu provinciju od srbije da potpuno preuzme…to vucicu kupuje vreme

  4. @todor Stepen zaduženosti države ( i pojedinca) se meri odnosom iznosa duga prema prihodima. Pojedinac nije jednako zadužen ako ima ratu kredita od 300 eura na platu od 500 eura ili na platu od 1.000 eura. Tako je i sa državom. Dug Srbije u odnosu na BDP je manji od 50%, dok je taj odnos u zemljama EU preko 80%. Zato Srbija ne spada u prekomerno zadužene države i zato je, između ostalog, dobila investicioni kreditni rejting..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. i 27. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.