Branislav Gulan: Ulje će da poskupljuje sve dok narod bude imao da plaća

Ostavite komentar


  1. Da gospodo sve precentivno poskupljuje ali nista da pojeftini osim seoskih(seljackih)proizvoda

  2. Stara Poslovica, Kakav je narod takva je i vlast. A narod je kukavički, umesto da digne glavu i krene u proteste zbog poskuljenja, narod Srbije je savio kičmu, po onom starom kukavičluku, ćuti može nam biti još gore.
    Istorijski poznato Srpsko junaštvo !
    SRAMOTA ! ! !

  3. Danas je cena kilograma Uree 90 din, litra nafte 166 Dinara. Meni godišnje trebaju tri litre ulja, 6000 kg Uree, 2-3000 litara nafte…

  4. U Ukrajini najvećem svetskom proizođaču suncokreta maloprodajna cena litre ulja je oko 300 dinara, kupujmo maslinovo!

  5. Cene ulja (kao i kukuruza i pšenice) su dostigle najviši nivo u poslednjih nekoliko godina. Razlog za porast ulja treba traziti u porastu tražnje svih ulja i masti koji se preradjuje u biodizel. Svetska cena pšenice je porasla zbog smanjenih prinosa (suša) u zemljama najvećeg izvoza – Kanadi, SAD, i Rusiji. Mali rod kukuruza u Brazilu i rast tražnje u Kini (zbog slabog roda prošle godine) je imao za rezultat porast cene kukuruza. Na žalost verovatno će nasa država da robne rezerve izveze.

  6. „Ulje će da poskupljuje sve dok narod bude imao da plaća“
    Svaki trenutak proveden na Ekonomskom fakultetu je se isplatio…

  7. Vec nekoliko meseci zivim bez ulja I super mi je. Ne dozvolite sebi da podlezete pritisku. Za sve postoji alternativno resenje. Vreme je da kapitalizam jednom za svagda propadne.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.