Bravo: Građani u velikoj meri pogođeni nepravilnostima u obračunu struje 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Građanski pokret Bravo ocenio je danas da su građani u velikoj meri pogođeni nepravilnostima u obračunu struje i da je broj od samo 0,4 odsto reklamacija, koji je navela ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, posledica poteškoća u dostupnosti procesa reklamacija, a ne stvarnog broja problema.

Iako se Đedović Handanović oglasila povodom višemesečnih problema sa očitavanjem potrošnje i izdavanjem računa za struju na području Elektrodistribucije Novi Sad, ne radi se samo o „izolovanoj situaciji“, već o problemu kojim su pogođeni građani širom Vojvodine i Srbije, ocenio je taj pokret.

U saopštenju se navodi da je Pokret zatražio da se detaljno istraži i objavi transparentan izveštaj o uzrocima nastalih problema, uključujući pregled celokupnog procesa očitavanja i obračunavanja električne energije, kao i da se proširi obuhvat reklamacija, ne samo na građane Novog Sada, već na sve potrošače širom Srbije koji su se suočili sa neobjašnjivo visokim računima.

Pokret Bravo očekuje da se jasno obezbedi obeštećenje svim potrošačima koji su platili nerealne račune, a ne samo onima koji su uspeli da podnesu reklamaciju, kao i da se trajno reši problem sa softverom i da se privremeno vrati na provereno efikasan način očitavanja stanja na brojilima.

Važno je da svi potrošači budu jednako zaštićeni, a ne samo oni koji su uspeli da podnesu reklamacije u ograničenom vremenskom roku, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari