Brisel diže minimalac u Srbiji

* Bez deblokade Socijalno-ekonomskog saveta nema otvaranja poglavlja 19 * EU od Ministarstva rada, koje praktično rukovodi SES-om, tražilo akcioni plan o oživljavanju socijalnog dijaloga, koji je u Srbiji godinama na vrlo niskom nivou * Odmah posle ovog zahteva država odlučila da podigne minimalac
Šta je Vladu primoralo da razmišlja o povećanju najniže cene rada

Ostavite komentar


  1. Mislim da je za sada realno da cena rada bude 130 dinara i da ce se sada tako i dogovoriti.

  2. Ekonomska politika Srbije se pokazala izuzetnom dobrom i vec su vidljivi znaci napretka

  3. Obecano je povecanje za ovu godinu,a sledece ce povecati jos vise. Mora pomalo,kad su nas prosli zatarabili.

  4. U Srbiji je u zadnje cetiri godine uradjeno dosta toga na popravljanju zivotnog standarda gradjana

  5. Ekonomska slika Srbije se iz dana u dan poboljsava a rezultati su vidljivi na svakom koraku.

  6. Možda je mali pomak ali je veoma značajan i pokazuje da je vlada radila dobar posao koji će se nastaviti i rezultirati još veće povečanje!

  7. Bez obzira ko je uticao na povećanje ako ima para u budčetu šansa je da se poveča minimalac, ista preporuka je bila iz Brisela i pre 2o12 pa je sve bilo očajno.

  8. Ekonomska politika Srbije se pokazala izuzetnom dobrom i vec su vidljivi znaci napretka

  9. U Srbiji je u zadnje cetiri godine uradjeno dosta toga na popravljanju zivotnog standarda gradjana

  10. Ekonomska slika Srbije se iz dana u dan poboljsava a rezultati su vidljivi na svakom koraku.

  11. Čitam novine sa zadovoljstvom ali volim da pogledam i komentare. I svaki put dobijem ospice od ovih "lepih komentara", često istih, koje pišu ovi što imaju otvoren prelom mozga dobrovoljno. Ljudi moji para ima, svakog dana pročitamo o nekom nenamenskom trošenje, to je inače moderan izraz za kradju ali je zakonom dozvoljeno ali nema para za pošten rad. Brisel forsira socijalni dijalog i dogovor a ne samovolju. Ako ima za mudrosere, koji sebe proglašavaju za multipraktik pa obavljaju stojednu funkciju i primaju novac onda bi trebalo da bude i za ove koji rade i čiji je rad merljiv.

  12. Nasa vlada je jedino sposobna da progleda kroz prste onim poslodavcima kojima radnici moraju nakon plate da vrate 6000 din, a sada ce to biti 7000.

  13. Mislim da lupetate da Brisel dize minimalac. Ja licno vec 2-3 godine pricam da je minimalac zamrznut i da cak ne prati ni inflaciju. Super je sto su sindikati to ukapirali, procitali pa cak i Vucic. Brisel sa ovim nema nikakve veze.

    Bolje malo istrazite, sta je to Kaitz index i sta nam on govori. Istrazite o liniji siromastva, o povecanjima minimalca u Sloveniji i Rumuniji, Americi, Kanadi. Tema je kontroverzna u smislu da li povecanje minimalca dovodi do porasta ili pada nezaposlenosti. Realno se povecava domaca traznja i kupovna moc na zdravim nogama, jer minimalac prima vecina radnika u privatnom sektoru.

    Vucic sam staranim investitorima u ugovorima trazi povecanje minimalca 20%. Sad cemo videti koliko je spreman povecati svima ostalima. Sve ispod 10% je katastrofa, jer mora da se nadoknadi rast inflacije od 3 godine, i rast evra, pa i samo zamrzavanje. U drugim drzavama se unapred definise par godina tempo rasta minimalca. To je regulacija i raspodela i mocan mehanizam. Kod nas se jos ni ne prica o razlicitim minimalcima u odnosu na industrije ili geografiju. Ajde novinari kasnite 2-3 godine, malo istrazujte sta rade druge drzave. Najlakse je lupiti da Brisel povecava minimalac.

  14. Ja mislim da se treba povecati,napravio bi se socijalni mir kod siromasnijeg dela Srbije.

  15. Kakvi providni komentari sve botina do botine bez mozga plaćeni debelo iznad minimalca u Srbiji,od opljačkanih građana,bedno,na šta je spala debejska služba,da piše afirmativne komentare svuda gde se pominje firer i tkz.vlada,ali glupi su.. pa list Danas ne čita nepismeno i glupo glasačko telo ovog prevaranta!!Sjašite bre budale sa ovog sajta i radite nešto pametnije!!Pa čak i onaj tkz."precednik"udruženja prevaranata Srbije,atanacko kaže : "Premijer je rekao da minimalnu cenu rada treba povećati i mislim da posle dve godine to zaista treba uraditi – ističe Atanacković"..đubre, tek sad kad je firer odobrio tkz.povećanje minimalca..sve go prevarant do prevaranta i go uvlakač !!!

  16. radim u kokalnoj samoupravi 38 godina sss sprema a plata 27.000 dinara a bila je 35.000 umanjenje 10% i još troliko za minuli rad, odlična politika nema šta

  17. samo odabranim botovima….,SPS ovim kadrovima, surnjajama…najvecim radnicima i tvorcima u vasioni SNS ovcima,….itd.
    Ali narod srbijanski zna i vidi da sve je ovo jedan mehur sapunice koji ce ubrzo da pukne….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.