Brkić: Država legalizovala korupciju

Ostavite komentar


  1. Kaze li se u Zakonu koliko se moze „pokloniti“ policajcu da ti ne oduzme vozacku dozvolu?

  2. U potpunosti se slazem sa ocenama gospodina Brkica, s tim sto bih celu pricu dopunio periodom vladavine DOS-a. To je bio period kada su znacajne donacije dosle u Srbiju i kada je prodata drustvena svojina. Pocelo je vracanjem glavnice uloga kod Jezde i Dafine, sto je po iznosima znatno prevazislo iznose za sadasnje duznike vezane za CHF. Sredstva dobijena od prodaje drustvene svojine su proglasena prihodom i trosena, iako se radi o prodaji imovine, za sta je normalno da se obezbedi druga vrsta imovine (ulaganje u infrsturkturu, recimo). Vezano za taj proces su i sredstva od oko 2 milijarde evra namenjena za restituciju, koja ni danas nisu isplacena naslednicima, po cemu smo verovatno poslednji u Evropi. Primera je, nazalost, mnogo i trebalo bi mnogo vremena da se analiziraju. Kourpcija je neodvojivi deo svake vlasti uSrbiji i jedini lek je prodaja drzavne imovine koja ima trzisnu vrednost.

  3. Zakon je dosta nejasan.Jel se propisani iznosi odnose po pacijentu i za koji vremenski period,dan,nedelju,mesec?Posle ovog zakona slede zakoni za ozakonjenje korupcije u policiji,sudstvu,drzavnoj upravi.

  4. „poniženje za profesiju lekara, koja to ne zaslužuje“. Vrlo poniženi i gadljivi na pare.

    1. Vaš komentar najblaže rečeno mimoilazi poentu donešenog zakona kojim je legalizovana korupcija.Da li siromašni i bolesni narod treba da kompenzuje male plate zdravstvenim radnicima (lekarima) ?Da li ćemo na taj način sprečiti odliv dobrih lekara ? Gde je tu država?

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.