Brkić: Slučaj aerodroma u Nišu verovatno povezan sa koncesiom „Nikole Tesle“

Ostavite komentar


  1. Brkić, čovek koji je pisao knjigu o hapšenom direktoru, uništitelju „Tigra“ iz Pirota, Draganu Nikoliću, ne bi li ga rehabilitovao, uz nadoknadu njegovog sina koga je tata postavio za dir. Mishlenovog Tigar Tajersa,Draganovog sina naravno. Dakle, piše ono šta mu platiš. Pirot se smeje ovom „stručnjaku“, naročito Tigrovci.

  2. Ako je ugovor zaista takav kakvim ga Brkic opisuje, stetan za Srbiju, onda je verovatno protivustavan i protivzakonit i buduca demokratksa vlast mora ga oboriti.

  3. Drzava odvaja iz budzeta novac za aerodrom u Nisu. Taj novac je novac poreskih obveznika cele zemlje, ne samo grada Nisa. logicno je da taj aerodrom bude u vlasnistvu drzave! Pametnom dosta!

    1. Ako je tako i za Beograd izdvajaju poreski obaveznici Nisa, ali od toga imaju samo stetu.Oved je ocito da se radi o interesu pojedinca a ne Drzave, to je problem.

  4. Mislim da nije potrebno biti veliki »stručnjak« za vazdušni saobraćaj pa konstatovati da je davanje aerodroma Nikola Tesla u koncesiju i prenošenje vlasništva nad aerodromom Konstantin Veliki u direktnoj vezi. Izjava nadležnih, da aerodrom ne može da funkcioniše bez pomoći Vlade Srbije koja mu je u zadnje četiri (4) godine dala 3,5 miliona €, ima strašno »kratke noge« kada se uporedi sa činjenicom, da je Vlada Srbije u aerodrom Morava kod Kraljeva uložila 1,1 milijardu din, odnosno oko 9,2 miliona €. I dok na aerodrom Morava do danas nije sleteo ni jedan putnik, aerodrom Konstantin Veliki je prošle, 2017. godine imao 331.582 putnika, što u odnosu na predhodnu, 2016. godinu predstavlja porast od 168 %. Da su koncesija i prenos vlasništva u direktnoj vezi potvrđuje i matematika. Naime, aerodrom Konstantin Veliki je januara ove, 2018. godine imao 28.459 putnika, a to je zavidnih 8,5 % od broja putnika, 333.989, koliko je u istom mesecu imao aerodrom Nikola Tesla. Zato nije teško predpostaviti, da je Vlada Srbije koncesionaru za aerodrom Nikola Tesla ugovorno »obećala« da će »uslovi« poslovanja aerodroma Konstantin Veliki »vremenom« dovesti do smanjenja saobraćaja i gašenja aerodroma.

    1. Očigledno je, da se Centrali SNS ne »dopada« moj komentar, pa je odmah angažovana SNS »bot brigada« koja je u roku od samo 20 minuta dala 101 negativnu ocenu. Na njihovu žalost, moje stručno znanje nije na prodaju dnevnoj politici, a o tome drugi put.

  5. A , što se tiče aerodroma za vazduplohove u Nišu i tu je na snazi tajni ugovor , gde je „država“ dala gradu zemljište za „izgradnju Novog Niša“ i mislim da je ministrica uhvatila dršku lopate , prilikom polaganja kamena temeljca /nije temeljac od piletine / a i još „neki štihovi“ koji bi sada , zauzvrat, da uzmu aerodrom ! Tada je bila priča da je to zemljište prodato „stranom investitoru“ /1354 po redu „strani investitor“ u Nišu/ . Smejurija! A , vajni Buljatović je obelodanio , da bi grad Niš trebao plaćati „državi“ Srbiji penale od 6.500 Eura , za svaki dan kašnjenja otplate anuiteta – za preuzeto zemljište ! „Naša“ Srbija je nekom „Crveni krst“ /“BGDnaH2O“/ i daje iz Budžeta 50.000.000 din. Budžetu „grada“ Beograda a prema Nišu je obična zelenaška „banka“ ! Niš treba „oguliti“ i uzeti jedino što još uspeva da radi ? Dobro je što se Niš nije „zadužio“ u Švajcarcima !

  6. Gospodo novinari, red je da saznate i obavestite javnost ko je “ nas covek-francuz“ iza ove koncesije ! U Nisu znaju, prica se…Nis nece stati, dara je prevrsila meru ! Mi nismo niciji korisni idioti !

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.