Brnabić: Ministri ne znaju probleme domaćih privrednika 1Foto: FoNet / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je neke od najuspešnijih domaćih privrednika, poručivši im da su za njih vrata Vlade Srbije otvorena, i da je spremna da nastavi konstruktivni dijalog sa njima.

Vodeći srpski poslodavci danas u klubu Privrednik u Beogradu sa predstavnicima vlade, državnih institucija, diplomatskih misija, domaćih i stranih kompanija, članova poslovnih klubova i zvanica iz sveta društvenog života Srbije, prenosi N1.

Predsednik kluba, Zoran Drakulić rekao je, navodi N1 da je potrebno da dođe do pomirenja između krupnog kapitala.

“Mi smo ljudi na istom zadatku, možemo i da se mnogo ne volimo, ali moramo da sarađujemo, moramo da razvijamo ovu Srbiju koja ima izvanredne potencijale, ima resurse koji nisu do kraja iskorišćeni. Nemamo ništa protiv stranih investicija, one su welcome (dobrodošle), ali pravi razvoj Srbije, Srbija sa četiri, pet odsto rasta BDP-a, može samo uz veliku podršku srpskoj privredi”, poručio je Drakulić.

Prijemu je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić koja je rekla da su domaćim privrednicima vrata vlade otvorena.

“Slažem se u tome i često sam, čini mi se, o tome pričala da Vlada Republike Srbije mnogo više zna šta muči i šta je potrebno stranim investitorima, i u tom smislu ambasade i ambasadori rade fantastičan posao”, primetila je Brnabić.

“Često sam govorila i kada sam pričala sa predsednikom PKS da u sred noći probudite nekog ministra u Vladi, znaće šta je problem nekom od velikih stranih investitora, ali neće znati šta je problem domaćim investitorima, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima itd. I tu smo da tu promenimo”, poručila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari