Brnabić nudi razgovor taksistima u štrajku jer građani ne smeju da trpe

Ostavite komentar


  1. Zna Čale vrlo dobro da taksisti traže samo da se poštuju zakonske odredbe o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Taj zakon je usvojen pre skoro godinu dana. Zašto se ne sprovodi odgovor zna ona, samo se pravi blesava, više nego što jeste. Očigledno su joj preči lični interesi njenih prijatelja nego interesi društvene zajednice. Ako taksisti počnu da rade po sistemu CarGo-a, društvena kasa će biti mnogo praznija a broj socijalnih slučajeva znatno veći.Neka samo poštuje zakonske odredbe, tj važeća pravila igre, i neće biti ovakvih neprijatnosti. Svima nam je muka da se na ovakav način traži od države poštovanje zakona koji ona sama donosi.

    1. Nije tačno, taksisti mogu slobodno da počnu da rade na principu CarGo a, odu u APRi registruju se i naravno naprave aplikaciju.
      Tako bi država više zaradila.
      Taksisti kradu državu, paušalci koji ni to ne plaćaju.

  2. Problem je isti u celom svetu,a radi se izuzetnom brzom ulasku novih internet tehnologija u sve branse.Od tehnoloskog razvoja najvise koristi je uvek najvise koristi imao krupni kapital,a radnici su postajali sve vise robovi.Nekada su se lupale masine,a danas je nemoguce razbiti internet koji polako porobljava sektor usluga.Tamo gdje je proces digitalizacije vise odmako vec se radi sest dana po 12 sati za realno manja primanja nego sto je bilo ranije.Otpori taksista su razumljivi,ali uzaludni,jer broj internet usluznih portala brzo raste i niko ih nece moci kontrolisati,a pogotovo oporezivati.Ljudi ce morati da rade preko njih za koru hleba.

  3. bože kako lupa. taksisti socijalni slučajevi ? možda izvan BG ali u BG gde imaju monopol zbog nakaradnog ograničenja broja taksista to je prilično unosan posao. Za par kilometara uzimaju 2000 a u Nišu i Novom Sadu slične deonice koštaju oko 300 dinara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.