Brnabić: Od turizma milijarda evra 1Foto: Fonet-Beoinfo

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas na otvaranju Međunarodnog Sajma turizma da je povećanje broja stranih turista za 17 odsto velika stvar, da je u 2017. u Srbiji za osam odsto povećan i broj domaćih turista, a priliv od turizma porastaoje za 13 odsto i premašio milijardu i 100 miliona evra.

Ukupan broj turista je povećan za 12 odsto, dok je devizni priliv od turizma porastao za 13 odsto i premašio milijardu i 100 miliona evra. Kada sve to uzmemo u obzir, jasno je da je turizam jedna od najznačajnijih privrednih grana u Srbiji, istakla je Brnabić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su napravljeni značajni koraci u rebrendiranju Srbije kao turističke destinacije.

Taj posao nije završen, ali proces ide u dobrom smeru. Vlada Srbije je turizam prepoznala kao prioritetnu privrednu granu koja doprinosi ekonomskom oporavku zemlje, rekao je Ljajić.

Beograd je prošle godine od turizma zaradio više od 750 miliona evra, uz viљe od milion gostiju i preko dva miliona nošenja, što predstavlja rekord, a u 2018. godini očekujemo da prihod od turizma dostigne milijardu evra, rekao je gradonačelnik Siniša Mali na otvaranju sajma turizma.

To je cilj koji ćemo dostići jer je Beograd postao turistička prestonica ovog dela Evrope, ocenio je Mali.

U Beogradu je 2014. godine bilo 67 hotela, a danas 95., rekao je Mali i najavio da se naredne nedelje otvara „Hilton”

Dolazi nam prvi hotel „Akor”, a grade se „Sent Ridžis” i „W” hoteli, istakao je Mali.

Poznato da su ulaganja u hotelijerstvo dugoročna, a ubrzano rastući broj hotela u Beogradu dokaz je da investitori veruju u bolju budućnost Beograda i Srbije, dodao je Mali, prenosi Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari