Brnabić: Prošle godine 7.740 stranaca došlo u Srbiju radi zaposlenja

Ostavite komentar


  1. Pri tom je sigurno uracunala i migrante ali ih nije pomenula.Cudi me da nije navela koliko je nemaca,svedjana,svajcaraca,francuza u tom broju.

    1. Au, brate, ako ovako nastavimo ima da dolaze kod nas da gastarbajtuju. Standard je kod nas.

  2. Izjave ove zene ,Selakovica i ostalih, treba ignorisati .
    Mi smo kompletni idioti .Epski narod,izgubljen u mitovima ,lazima ,bedni smo,bez imalo ponosa ,dostojanstva ..

  3. Da li to premijerka pozdravlja ili osuduje, nejasno je iz ove sture informacije! Ja ne videh da je drzava bilo sta ucinila za 7.000 imigranata u smislu kurseva jezika, izgleda za paosljavanlje i sl. a sto bi sigurno doprinelo povecanju interesa za postavljanjem zahteva za azil! Ovako malodusna izjava premijerke koja insinuira pozitivan bilans a ne daje detalje bas nista ne znaci osim poznatog brzopoteznog manira ove zene!

  4. OK, svi se kao slazemo da vlast iskrivljuje istinu (da budem „korektan“), ali je fakat da po Srbiji postoji gomila poslova koje domaci ljudi, uza svu kuknjavu, ni u ludilu nece da rade. Izgovora na pretek, male pare, zli poslodavci, ali ocito imaju neki drugi izvor da ih makar bedno prehrani. To sto je nekim ljudima iz Bugarske ili Makedonije i dalje isplativo da sljakaju kod nas vise na zalost govori o njihovim uslovima, nego nasim uspesima, ali ko te pita kada si gladan… Izbeglice koje sa Bliskog istoka ili jos dalje doguraju do Srbije ce u 99.9% slucajeva produziti dalje…

  5. Brnabićka bi da žmuri na tu činjenicu, a naša deca traže način da i roditelje pred penzijom izvuku iz Srbije i obezbede im pristojan život.

  6. Godisnje Srbija ostane bez 100.000 gradjana sto negativnim prirastajem sto iseljavanjem nasih gradjana. Nemojte se plasiti, ovaj prostor nece ostati prazan, dolaze i doci ce ljudi iz Auganista, Pakistana, Alzira, Maroka… Pravoslavne svetinje zamenice dzamije i zivot ce se NASTAVITI, jedino sto ce Srbija promeniti ime, jer su OVI tako radili na nestajanju Srbije.

    1. ako nas nestaje 100.000 godisnje to je za 10 g. milion a za 60 godina 2080 g. neko ce morati da UGASI SVETLO.

  7. Migranti ne dobijaju radne dozvole. Radi se ponajviše o radnicima angažovanim na radovima na železnici, u Smederevu, na putevima koje rade Azeri, pa oni u NIS i AS, pa onda svi vlasnici/direktori preduzeća sa stranim kapitalom i njihov menadžment…

  8. U 2020 godini, 7740 stranaca doslo da radi.
    Od 2013 do 2020 otislo 707440 Srba iz Srbije radi ocuvanja mentalnog stanja i zaposlenja, jer ne mogu vise da vas gledaju i slusaju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.