Brnabić: Rasprava o studijama Rio Tinta o uticaju rudnika na životnu sredinu u skupštini

Ostavite komentar


  1. Studije, koje su urađene po nalogu jedne od strana u pravnom sukobu, ne mogu biti predmet ozbiljne rasprave u parlamentu.

  2. Ako krenu sa tzv. javnom raspravom o nečemu o čemu se ne bi smelo ni pominjati u ovoj zemlji, to je evidentan znak da je u pitanju politička korupcija! Neko je uzeo pare, a sada hoće da natrlja glavu čitavom srpskom narodu!? Na njihovu žalost, to neće proći kao što nije prošlo ni 1914, 1941. i 1999. godine!

  3. Samo stručna rasprava može da razjasni nastalu situaciju. Kakve veze ima parlament sa strukom, da se nadglasavate, da prebacujete jedni na druge odgovornost, da pljujete jedne druge i td. Ovo je mnogo ozbiljnija tema od parlamenta.

  4. Ne treba dozvoliti uopšte raspravu….
    Ne dozvoliti da se o tome uopšte priča…zabraniti svako pominjanje a kamoli pričati o dozvolama..

  5. Treba sve u zatvor koji su za iskopavanje litijuma. Zbog nekog kao prosperiteta treba unoštiti Srbiju za sva pokolenja. Treba izaći na ulicu, uzeti motke i udarati od predsednika pa sve ostale političare. Oni su sledbenici đavola i njemu služe. Narode ništa nije dobro sa njima. Treba ih pohapsiti i na robiju i u rudnike da kopaju ručno kamen i ugalj. I to snimati umesto rijalitija. Tako se jedino može narod opameti.

  6. A u Skupštini, naročito među SNS, SPS i prikolicama, sve ekspert do eksperta za raspravu o uticaju rudnika na životnu sredinu. Uključujući i predsedavajuću.

  7. Ne moze se to u Parlamentu diskutovati…tu je samo nadglasavanje! Projekt pogadja stanovnike Srbije.
    Ne sede u Parlamentu strucnjaci za zastitu prirode!

  8. Od NJ i ne treba ocekivati nista do da korupciju vrati na samo izvoriste….

  9. Prvo ne treba uopste raspravljati o tome,a ako oni unesu tu raspravu u skupstinu gde imaju vecinu,sta mislite sta ce biti….

Ostavite komentar


Ekonomija

"Licitiranje milijardama pritisak na narod": Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum? 10

„Licitiranje milijardama pritisak na narod“: Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum?

Pre nekoliko dana Vladimir Đukanović, advokat i član SNS, mada se predstavlja kao penzionisani političar, na svom X nalogu objavio je poruku kojom insinuira da proteste protiv kopanja litijuma "na neki način forsira Rio Tinto" i to zato što ukoliko budu "oterani" pod pritiskom javnosti mogu na arbitraži protiv Republike Srbije da "uzmu ozbiljan novac".

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.