Brnabić: Reformski zakoni

Ostavite komentar


  1. Kao prioritete u radu, Ana Brnabić je u ovom tekstu navela modernizaciju javne uprave, sa akcentom na razvoj elektronske uprave.

    Isto tako, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) je 9. septembar 2016. objavilo saopstenje da je RAZVOJ E-UPRAVE U PRIORITETU MINISTARSTVA, ali nije naglasilo da je u zizi MDULS-a sprovodjenje Strategije razvoja elektronske uprave u Republici Srbiji za period 2015–2018. godine i Akcionog plana za sprovođenje Strategije za period 2015–2016. godine.

    U ovom saopstenju je istaknuto da je u fokusu MDULS-a i praćenje dosledne primene Zakona o opštem upravnom postupku, kao i Zakona o inspekcijskom nadzoru. Najaviljeno je da će uskoro biti raspisan tender za IT platformu e-Inspektor koja će pomoći boljem radu i koordinaciji inspekcijskih službi.

    Nista novo u odnosu na MDULS na cijem je celu bila ministarka Kori Udovicki. Ocekivao sam da ce ovo ministarstvo u okviru Reforme javne uprave poceti da priprema nov zakon o javnoj upravi ili bar izmene i dopune postojeceg Zakona o državnoj upravi.

    u Akcionom planu za sprovođenje Strategije za period 2015–2016. godine u tacki 8.1.1.4. za drugi kvartal 2016. planirano usvajanje Zakona o elektronskoj upravi Republike Srbije. Da li je barem pripremljen i zasto vec nije obelodanje nacrt ovog zakona?

    Ipak, od MDULS-a sam naknadno daj ds je u pripremi Nacrt zakona o elektronskoj upravi koji će, verovatno uskoro, biti poslat na javnu raspravu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.