Brnabić: Stranci dolaze zbog izvrsnih inženjera; Drakulić: Moraćemo ih uvoziti iz Indije za 500 evra

Glavne poruke 28. Kopaonik biznis foruma, od napretka Srbije do tehnologija budućnosti

Ostavite komentar


  1. Drakulicu, vi kao pripadnik ove nase BuuuM ( nepitajte za prvi milion) ekonomije sigurno necete dobiti bilo kog inzenjera u svetu za 500 eura osim onih sa kupljenim diplomama. Ova izjava govori puno o vama.

    1. Primitivni kapitalizam kao stepen razvoja društva, odnosno društvene svesti koji ima duboke političke korene, bahato se odnosi prema svim raspoloživim resursima . Prividni rezultati ovakvog načina napredovanja su kratkorog daha, i iza sebe ostavljaju pustoš u svim granama društva. Kao dokaz (ne)sposobnosti političara i biznismena je uvoz jeftine radne snage koja nije uspela da na osnovu svoje radne sposobnosti i znanja nađe radno mesto u Turskoj ili nekoj od zapadnih zemalja. Inženjeri koji dolaze ovde se privremeno zadržavaju, naši inženjeri koji odlaze, odu zauvek. Kad ponestane kredita ostaće pustoš, zemlja staraca koja je upravo ovako, primitivizmom i bahatošću iznismena koji otimaju, a ne stvaraju, izgubila poslednju šansu.

    2. Sve su to kadrovi SKJ koji su trebali da odgovaraju za uništavanje jedne normalne države Kraljevine. Oteli fabrike stanove zemlju šume…i nakon 45 godina bankrotirali i izgubili 70 posto teritorije? Ma zašto smo prelazili Albaniju!

      1. …vaš komentar je suštinski.
        Ovaj je, recimo, Geneksov ekonomski mag dubokog sistema …

  2. Ni inzenjer iz Tasmanije ne bi radio 18 sati za 500 EUR, drakulicu, tako da cao zdravo, ni plocice nece imati ko da postavi u rupi srbiji.

  3. Дракулићу би било исплативије da, уместо да увози инжињере из Индије, премести свој посао у Индију. Тако ће му 1,2 милијарде Индијаца бити на располагању 24, не само 18 сати.

  4. Koje li gluposti. Da li on zna da oni i ne vrede vise od 500 evra. Doci ce ovde da skupe iskustvo, tj. uce da im poraste vrednost, pa bezati na zapad. Srbija od toga nece dobiti NISTA. Radice 18 sati dnevno da skupe to iskustvo, a nasi inzenjeri koji vrede po zavrsenom fakultetu do 1000-2000 evra za 8 sati rada u Srbiji ce jos vise bezati od te konkurencije jer ce im obarati cenu, jer nece da prosipaju bisere pred svinje.

  5. Najpre, g-đo Brnabić, nije Vam mesto u politici. Puno je razloga. Neznanje, neumešnost, da ne ulazimo u luksemburške detalje. I niste jedini. Sa takvim, apologetskim pristupom /Vučić/, Srbija nema perspektivu. U Evropu sa vama, /oboje/ Srbija nema perspektivu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.