Brnabić: U rudarenju litijuma prestigle su nas Nemačka i Finska

  1. Idi lepo u Nemačku i Finsku i rešen problem! Nemoj da brineš za nas!
    Lepo je kazao Đinđić za radikale:
    „Ako vam se ovo jednog dana vrati na vlast, od Srbije, ni kamen na kamenu neće ostati!“
    Bi čovek u pravu!

  2. Brnabicka u ofanzivi; valjda mora da opravda odluku vlade da osane u Jovankinoj vili na Dedinju. Kakva smo drzava, mogli su joj tu vilu i pokloniti, ko bi se zacudio? Samo, ono sto ona prica su besmislice, lazi i ocajno providna propaganda. Suvereno govori (kojestarije) u korist projekta Jadar. Valjda je narod razumeo da je ovo zaista vododelnica u istoriji Srbije i da ce pogresna odluka (da se rudari litijum u Jadru i na drugim mestima) pretvoriti Srbiju u deponije kakve vidjamo oko Bora i Majdanpeka. Takmicenje sa Evropom u tome ko ce pre poceti rudarenje je obicna glupost. Tamo niko nece da rudari u svojoj zemlji na ovakav nacin jer je poznato da tehnologije nisu takve da se moze zastititi zivotna sredina, a stete su nepopravljive. Treba li da udjemo u istoriju kao najvecie nacionalne stetocine?

  3. Ako proizvode vise litijuma od nas, sta cemo im onda mi?

    Svaki dan nova retorika u zavisnosti od toga koja vam prica ide na ruku.

  4. U mnogo cemu su daleko ispred nas obe drzave.
    I u primanjima i u kupovnoj moci,u skolstvu u socijalnoj bezbednosti, u kulturi, u ….. ali to je izgleda ne zanima i ne dotice

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.