Brže do rešenja o ozakonjenju 1Foto: legalizacija.građevinarstvo.rs

Od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata u novembru 2015, doneto je 107.652 rešenja o ozakonjenju, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će u narednom periodu pružati podršku svim lokalnim samoupravama kojima je potrebna, u cilju efikasnijeg sprovođenja procesa ozakonjenja.

Od ukupnog broja donetih rešenja, više od dve trećine, njih 69.346, doneto je od sredine januara 2017, kad su timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture započeli kontrolu sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata u lokalnim samoupravama.

U današnjem saopštenju Ministarstvo građevinarstva, Saobraćaja i infrastrukture navelo je da će se „posle intenzivne kontrole sprovođenja Zakona o ozakonjenju tokom ove godine, podrška Ministarstva u narednom periodu usmeriti na pružanje pomoći u skladu sa potrebama konkretnih lokalnih samouprava, kako bi doprineli njihovom efikasnom radu i povećanju broja donetih rešenja o ozakonjenju“.

Protekle sedmice Ministarstvo je održalo sastanke sa službenicima iz Niša i Leskovca koji neposredno rade na sprovođenju ozakonjenja, a naredne nedelje planirani su sastanci sa predstavnicima Kragujevca i Vrnjačke Banje, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari