Brzina vozova van koridora biće maksimum 100 kilometara na sat

Do kraja sledeće godine biće završena rekonstrukcija regionalnih pruga u Srbiji

Ostavite komentar


  1. „Objektivno gledano, Srbija nije ni Japan ni Kina, broj prevezenih putnika i robe na relacijama unutar zemlje nije toliko veliki da bi zahtevao velike brzine. “
    Objektivno gledano, da nam zaprežna kola nisu brza kolilo i vozovi, mnogo veći broj pitnika bi korostio iste.
    Toliko od mene i 4-5 sati za ~160km vozom do Užica od Beograda i dalje nakon rekonstrukcija.

  2. Uz veliko poštovanje prema Prof. Saviću, moram da iskažem potpuno neslaganje sa njim. Pogrešna je tvrdnja da Srbiji ne trebaju brze pruge jer nema dovoljan broj putnika!? Činjenica je obrnuta, nema dovoljno putnika jer nema brzih pruga! Ako govorimo o srazmernom regionalnom razvoju, i zaštiti demografske strukture Srbije, brze pruge su jedan od ključnih faktora koji omogućava da se stanovništvo brzo i bezbedno prevozi kako ne bi moralo da se seli u velike gradove. Uz sve veće restrikcije i pitanje bezbednosti u drumskom saobraćaju , ogroman broj stanovnika bi se lakše prevozio, zapošljavao, školovao i razmenjivao kulturna i materijalna dobra.

  3. Brzine? Ruma – Loznica, 84 km za 2 sata i 3 minuta. Brzina je 40km/sat. Novi Sad – Zrenjanin 100km, 2 sata i 28 minuta bez zadržavanja u Orlovatu od sat i deset minuta, brzina je oko 40km/sat. To su novo uvedeni vozovi na „remontovanim prugama“!? Ne razumem kakav je to remont!? Daleko je to od 80km/čas.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.