Bugarska uvela tranzitnu taksu za ruski gas: Računi potrošača u Srbiji rastu za čak 20 odsto?

Ostavite komentar


  1. Mnogo dobar dil je Srbija napravila sa poklanjanjem NIS-a zarad uvođenja gasovoda, gde opet svako može da nas ucenjuje. Bravo Koštunice, bravo Vučiću!

  2. Jednostavno rešiti problem. Svaki šleper koji ide za Bugarsku ili iz Bugarske 1.000EUR putarina, automobil 500 EUR putarina, vagon 2.000 EUR prolaz preko naše države pa nek Bugari traže alternativne pravce za Evropu.
    Sa Turskom trgovati preko Grčke. Luka Solun.

  3. Imali smo jaku pregovaračku ekipu za gasovod preko Bugarske pa bi sada Bajatović malo da nam pojasni šta ovo znači ,a i Mihailovićka da ispriča pred izbore ko je i kako ugovarao.Imali smo i pretnje objavom rata predsednika Orbana ako neko pokuša da zaustavi Turski tok,imali smo,imali smo,ali više nemamo Borisova i kombinacija.Nema ljubavi,svako gleda svoj interes.

  4. Do 45 din po m3 postoji računica, preko toga ne. Trebao bih zameniti kotao za gas, jer se pokvario pretprošle godine, ali sam odustao.

  5. Umesto da se prave toplane koje po potrebi mogu preći na mazut i čvrsto gorivo građanima se cevima dostavlja gas do kuća i tako pravi zavisnost

  6. POŠTENO- od Bugara! To su vaša- pravoslavna braća i prve komšije!

  7. Ako nama uvedu bugari takse na tranzit gasa, mi uvedemo madjarima isto i kompenzuje se time povećanje cene.
    Cista matematika i tržišna utakmica.

  8. Posle me pitaju zasto ne zelite stan sa grejanjem na gas. Zato sto ga ne proizvodimo…

  9. Svaka zemlja kroz koju gasovod ide dalje uzima od tih drugih zemalja posle nje same tranzitnu taksu, to radi i Srbija za tranzit gasa do Mađarske i Austrije preko svoje teritorije.

  10. koliko ja mislim sk će narod da pređe na struju
    a struje neće biti i ostajem samo ja

  11. Moraju da vole Rusiju jer je to jedina zemlja koja će ih primiti kada budu otišli da vlasti.

  12. A kad su nam Bugari bili prijatelji . A Američki gas ako ih voliš mnogo jeftiniji od Ruskog

  13. Moze li da se pojasni sta su
    Balkanski tok i Juzna ruta?
    Mi nesrecnici izgleda dobijamo gas koji uvek mora preci preko bugarske.

  14. Smiješni su ovi što zazivaju nekakve protu sankcije Bugarskoj, iz jednostavnog razloga- Bugarska je u EU,objava nekakvog trgovinskog rata bi osakatila srpsku ekonomiju. Uz to,sve zemlje imaju tranzitnu taksu,pa tako i Srbija,jedino je čudno što je Bugari prije nisu uveli.

  15. Koliko trazis da ti gazimo oranje?; 100dinara““E ovako ljudi, moramo platiti cici da mu predjemo preko oranja.“ „Koliko“ „Mnogo,200dinara,skupljajte pare kako znate i umete“ e tako ce biti iskoristena i ova vest sa poskupljenjem da se jos malo skine koze sa ledja naroda, jer ovi sibicari i secikese na vlasti ne znaju nista drugo da rade u zivotu nego da kradu od naroda

  16. Narode ovo nista ne valja dok se oni provode po kojekakvim samitima i uzivaju troseci milione i uzimajuci kredite zaduzujuci nasu decu ovo neide vise ovako ovo nije drzava drzava misli na narod jer sto je bolje narodu to je i bolje drzavi a ovi sve protiv naroda a od naroda zive sta ocekujete vi na vlasti crveni tepih I cvece

  17. @ Zoliix
    Logično. Ali, to se neće desiti. Pa, Orban nam je najveći prijatelj. Spremni smo i da se odreknemo svojih 11 hodroelektrana zbog tog prijateljstva.

  18. Koliko neznanja.Ljudi,prosto je kao pasulj.Nato ratuje sa Rusijom tudjim zivotima i tudjim parama.Odnosno nasim.Ovoga se niko ne bi setio.Najsmesnije od svega je da su Rusi prvo pomagali Bugare.Za ove koji ne razumeju,a pisu komentare,nisu Rusi poskupeli gas,nisu Bugari uveli porez.Zna se ko ide po svetu sa stapom i dzakom na glavi.Pljacka je u toku.

  19. Lepo bi bilo da nam sada ponove računicu kako ćemo mi zaradjivati na gasovodu?Gledajte Bugare ; cena tranzita da OTPLATI uložena sredstva.Nisu Bugari radili gasovod do srpske granice zato što nas vole već da im taj gasovod donese prihod.A mi?Još kada bi obelodanili cene struje i gasa koje garantujemo železari Smederevo i RTB Bor, krah je na vidiku.

  20. Lepo svaki bugarski kamion i automobil debelo ocariniti i rešeno.Smradovi bili i ostali.Lešinari obični…

  21. Bravo za bugare! Ko je od srpske ekipe predlagao i zalagao se gradnju gasovoda Turski tok? Zar studija izvodljivosti nije mogla da obuhvati sve zemlje odakle dolazi gas za Srbiju? Sada će ispasti da je jeftinije i dalje da nam gas dolazi preko starog dobrog Horgoša kao i do sada! Zašto smo onda gradili Turski/Južni tok kada nam je transport gasa preskup! Mangupi su sve znali medjutim bitno je uzeti lovu, sada kobajagi krivi nam bugari, sutra će biuti turci svako je nama kriv osim nas samih! Predlog bahatog je gurni tu razliku na budžet ko ih šiša ionak to sve narod plati kao i do sada sve gubitke SRBIJAGAS A i onog DP NOVI SAD GAS A u Novom Sadu! Neka, neka, šišaj nas dok možeš, svi smo mi samo ov.e!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.