Čadež: Privrednici iz Emirata zainteresovani za srpski banjski turizam 1Foto: PKS/Nada Mitrović i Ivana Ercegovac

Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji već ulažu u srpsku privredu žele da prošire svoje investicije, a posebno su zainteresovani za banjski i zdravstveni turizam, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, uoči investicione konferencije koja se održava u okviru Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

On je istakao da je to prva od pet investicionih konferencija koje u Dubaiju realizuju Vlada Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Privredne komore Srbije, i dodao da je ponosan što je više od 150 privrednika iz 77 kompanija iz Srbije doputovalo u Dubai i u okviru treće tematske nedelje, posvećene urbanom i ruralnom razvoju, imaće veliki broj sastanaka sa poslovnim partnerima.

Kako je naglašeno na prvoj konferenciji „Investiranje u Srbiji: Nekretnine“, Srbija je atraktivna destinacija za investiranje, a sektor nekretnina nudi brojne mogućnosti za dalja ulaganja i razvoj, što je šansa za ulagače, ne samo iz UAE, već iz celog sveta.

Cilj je da privlačenjem novih investitora Srbija nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji donose brži rast BDP i dalji razvoj ekonomije.

Veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao je konferenciji na kojoj su predstavljeni aspekti i prilike za ulaganja u izgradnju komercijalnih nekretnina, kao i industrijskih i ritejl parkova u našoj zemlji.

Konferenciju je zvanično otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije za Ekspo Tatjana Matić, koja je istakla da veruje da će ovaj skup rezultirati novim ulaganjima u Srbiju i ugovaranjem mnogih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari