Čadež: Za zajedničko tržište neophodna je obučena radna snaga

U Beču potpisan Memorandum o uvođenja dualnog obrazovanja i digitalizaciji privreda Zapadnog Balkana

Ostavite komentar


  1. Alo,vi, gospodine sa nemačkim držvljanstvom! Koja „stručna radna snaga“ kada će vam, posle izmene zakona u Nemačkoj, u masovno begstvo krenuti, pored već uobičajenog begstva fakultetski obrzovanih stručnjka, i ljudi sa zanatima, srednje stručnim školma itd. Stručnjaci predviđaju bežaniju od oko 250.000 mladih samo ove godine! O kojim stručnjacima vi to govorite kada ih uskoro, baš zbog bedne politike vašeg mentora AV po pitanju plaćanja radne snage, više neće biti? Osim toga za seckanje i motanje kablova firmi čiji se dolazak u Srbiju finansira našim parama, nije potrebna nikakva stručnost!

Ostavite komentar


Ekonomija

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište 8

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište

Naučni izveštaj o uticaju na životnu sredinu planiranog projekta "Jadar", o otvaranju rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u okolini Loznice, niko nije tražio, već ga je radio tim stučnjaka, pošto je prepoznao problem, rekla je danas jedan od autora tog dokumenta, naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, Dragana Đorđević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.