„Ciroza, oštećenja pluća, odumiranje tkiva, pa čak i smrt“: Koji su razlozi za povlačenje čaja od srpske nane sa tržišta Hrvatske?

Ostavite komentar


  1. Hrvatskoj su vracene mandarine..pa.
    Uzgred mogli bi da im vratimo i miseve sa polica u Idei…..a komunjare,

  2. Korovčina koja treba da bude odvojena od zdravog i bacena u djubre ali umesto toga zavrsi kao nesto sto se moze unositi u organizam mada utice na telo i mozak. U Srbiji su to obicno tatula, ljutic, pomocnica (bunika narocito), kostris… zadruga, farma, elita, parovi, pink dnevnik, hit tvit…

  3. Sve se vraca u Srbiju Srbima?! Tesko nama. Mi mozemo to da konzumiramo.
    Da Hrvati nisu otkrili te otrove, nama niko nista nebi rekao.
    Trujte se Srbi od Krastavaca, paprike, breskvkvi ,sljiva jabuka……
    Dali u ovoj zemlji ima neko obrazovan i strucan da nam objasni sta je otrov koji nasi poljoprivrednici koriste i sta se uvozi za zastite. Jel ima ikakve kontrole kad je stalno ista prica sa pproizvodima koji se vracaju. I sta kad se vrate , mi pojedemo??!!
    Strahota. Kako nam repovi vec nisu porasli?

  4. I sta? Vrate nam i mi jedemo?!!
    Ko je ovde lud? Sve neki vajni strucnjaci. Boze nas sacuvaj.
    E zemljo otvori se!!!

  5. Pod hitno, laboratorijski ispitati svaku uvezenu i domaću namirnicu na prisustvo pesticida i ostalih nedozvoljenih supstanci! Svaki kamion-šleper, južnog voća, i ostalog detaljno analizirati! Više puta sam pri kupovini-odabiru limuna, mandarina itd.osetila (miris) pesticida u marketima, u Nišu! Na moje pitanje odakle je proizvod, najčešći odgovor je:“iz Turske“! Pitam za deklaraciju, uverenje o kvalitetu, sležu ramenima kao da su pali s Marsa! Znači, truju nas samo tako! I naši proizvođači ništa nisu bolji! Danas prskaju, voće, povrće, sutra je već na pijaci! Sami se „hvale“, i niko ne reaguje, kazni, zabrani prodaju itd! Dokle, dok ne pocrkamo! Džaba inspekcija, koja samo juri naplatu tezgi, a kvalitet proizvoda niko ne kontroliše, NA ŽALOST!

  6. Čuo sam za sve i svašta ali nikad za „Srbsku“ nanu! Da Hrvati imaju hrvatski zrak, hrvatsku vodu i td… znam, ali mi još nismo počeli svojatati biljke i ostale delove prirode! Na kraju krajeva svi smo svesni da neko namerno sabotira normalan život i to je opet CIA, ali to ne smemo da kažemo!!!

  7. Na celoj teritoriji planine Goč pored Kraljeva raste otrovna biljka koja podseća na nanu. Odlikuje se dužom stabljikom dužim šiljatim, užim i bleđim listovima i mirisom koji podseća na žalfiju. Neiskusni berači lako mogu da pogreše. Inače nana koja je pogodna za čaj ne raste na Goču.

  8. Zašto ne date sliku ambalaže spornih proizvoda kako bi smo znali o kojima se radi???

  9. Nije strasno sto se mi trujemo strasno je sto to drugi primete.I to rade samo da nam naskode jel nas mrze NE.

  10. Nama su uvek drugi krivi,a to sto smo mi nestručni i neodgovorni to je uredu,pa ko je još pametniji od naših. Blago nama,zato tako lepo zivimo,tigar do tigra.

  11. Kako reče kroz smeh moj omiljeni komunista; ne postoji ekonomija, postoji samo politika.
    Navikli smo na podlosti, ali ovo je samo dokaz da normalan odnos ne možemo da očekujemo. Još nisam čuo da je neko umro ili se razboleo zato što je pio čaj od nane, i to samo srpske. Ona europska je zdrava.

  12. Postoji verovatnoca da je u toj nani bilo mozda nekih nedozvoljenih supstanci.A u cemu ih danad nema?U uvezenim narocito.cak i unekim sa oznakom BIO(organsko),kao napr.voce i povrce iz Spanije gde nisu zabranjeni pojedini pesticidi.

  13. Tako je, uništiti i zabraniti sve što je prirodno, jesti SAMO veštačko meso, proteine insekata, GMO biljke i životinje i naravno sve što proizvodi farmaceutska industrija …
    A vlasnici svega toga ISTI !!!
    Da li ovom ludiliu ima kraja ?!!!

  14. Da li nadležni u Srbiji znaju ko je proizvođač ovih sirovina? Da li su ispitali taj proizvod? Da li su uništili pronađene količine te sirovine? Zašto o tome u ovom članku nema ni reči?

  15. Iz naslova, pomislio bi covek da su zabranili alkohol. Ali ne, zabranjen je caj jer je poznato da se od srpskih cajeva dobija ciroza jetre..

  16. Hvala Hrvatskoj sto tako neumorno brine o zdravlju gradjana Srbije…verovatno isto tako brinu i o proizvodima koji sami proizvode…kao i nasa drzava o nasim gradjanima…malo morgen !

  17. Mislim da bismo mi ozbiljno morali da razmislimo sta jedemo i pijemo. Cisto sumnjam da su ovo slucanosi. Nema kod nas ni zakona ni kontrola. Ljudi su naviknuti na to da samo izbegavaju zakonske norme i da sve za sto vise para nekome utrape. Nije vazno da li to steti zdravlju, okolini, jer su svesni da su kazne male ili nikakve.

  18. A kako bi bilo da ništa ne izvozimo ali i ništa ne uvozimo. Po podacima statistike mnogo,daleko više uvozimo iz te iste Hrvatske nego što izvozimo. Izvozimo diću i oni bi da ništa od nas ne uvoze,a po mogućnosti da nam pod parolom izvoza u Srbiju uvaljuju tudje evropske proizvode koje su daleko otrovnije nego naši proizvodi! A pitanje je diskutabilno jer navodno odmah bace ili na drugi način unište. Gde je neka granična komisija koja pogleda i vrati tamo ili ovamo. Najlakše je uništiti tragove i okriviti Srbiju! Šta ako nije kako tako?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.