Čak 900 ljudi čeka otkaz u Fijatu

Sindikati nezadovoljni minimalnim iznosom otpremnina * Kragujevcu je do sada Fijat plaćao 40 miliona dinara mesečno poreza na plate
Država i grad tvrde da nisu odgovorni za smanjenje proizvodnje i otpuštanje radnika u kragujevačkoj fabrici automobila italijanskog proizvođača

Ostavite komentar


  1. I tako ce moja peta kolono sve one ivesticije koje su dosle sa zapada zavrsiti a vi petokolonasi u zavisnosti kako vam gazda kaze pisati. jedno je dobro sto srbija tone takvom brzinom da se ceka pucanje a kad bude puklo neznam al …….

  2. Treba da se zamole građani preko svih medija da svi kupe po jedan Fijatov auto iz njegove ponude da ne bi došlo do otpuštanja …!!!!!

  3. U modernoj privredi nikoga ne treba moliti nego spustiti cenu na realnih 10.000 evra kao sto je bila u vreme promocije. Bolje mana marza i opstanak nego surovi kraj! Pitanje je samo da li je uopste neko u ovoj drzavi (APR?) nadlezan da vodi evidenciju da li FIAT ispunjava uslove iz Kupoprodajnog ugovora kad im je vec svojevremeno Dinkic poklonio 10.000 evra po radnom mestu? Da li su to oni kroz poreze i doprinose otplatili pa sada dizu sidro ili ne?

  4. Kada je visak radnika u „FIJAT“ kada ce se zaposliti onoliko prijavljenih na trsistu rada, neki cak deset godina cekaju poso, kakav se ocekuje njihov zivot, mladost prolazi, cekajuci poso. Kada ce oni u penziju bez staza, beda i sirotinja a trazite da osnivaju porodice, eto nama bela kuga i nestanak srba.

  5. 900 je samo pocetak. Uskoro ce se cifra od 3.200 prepoloviti. Na kraju ce ostati samo oni koje proizvode rezervne delove za FIAT.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.