"Čak je i JKP "Pogrebne usluge" otišlo u crvenu zonu": Šindić o Predlogu rebalansa budžeta Beograda 1foto FoNet Milica Vučković

Član Predsedništva stranke Srbija centar Boško Šindić izjavio je danas da predlog rebalansa budžeta Beograda, koji će se u ponedeljak naći pred odbornicima Skupštine grada, pokazuje da gradska vlast, na čelu sa Aleksandrom Šapićem, nije u stanju da pravilno planira prihode i rashode i rasporedi postojeća sredstva.

Šindić je, kako je danas saopšila stranka Srce, ukazao je da će Šapić ostati upamćen kao jedini gradonačelnik koji je dozvolio da javna komunalna preduzeća, koja su uvek bila profitabilna, posluju sa minusom.

„Čak je i JKP „Pogrebne usluge“, koje je uvek donosilo prihod u budžet, otišlo u crvenu zonu“, naglasio je Šindić.

Rekao je i da predlog rebalansa pokazuje da prioritet vlasti nije jednaki razvoj grada i poboljšanje usluga, već potencijalno koruptivni poslovi, usmereni, pre svega, na završetak širenja privatnog Beograda na vodi.

„Tako, na primer, u Predlogu rebalansa nije predviđen nijedan dinar za opremanje lokacija za izgradnju predškolskih ustanova, a nije predviđena ni izgradnja novih škola. Pored toga, mnoge stavke su uvećane u odnosu na prethodni budžet“, naveo je Šindić.

Kako je ukazao, „izgleda“ da je u međuvremenu „porasla cena izgradnje nove autobuske stanice na Novom Beogradu, pa je umesto 62 miliona dinara, predviđeno 132 miliona dinara za ovu godinu.

„Neobično je i da je cena izgradnje kanalizacije u naselju Miljakovac 3 povećana sa predviđenih 58,5 na skoro 110 miliona dinara“, rekao je Šindić i upitao šta je to „toliko poskupelo“ za dva meseca.

„Ako nije, onda imamo primer ili da novcem svih Beograđana upravljaju veoma nestručni ljudi, koji nisu u stanju da naprave projekat ili da je neko došao na ideju da novac ode tamo gde ne treba – u privatne džepove“, zaključio je Šindić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari